10 / 05 / 2024

kredi pazarı konut kredisi

kredi pazarı konut kredisi

FHA, mortgage ile ev sahibi olanların yeni kredi alabilmeleri için finansal kolaylıklar sağlayacağını açıkladı. FHA sigortalı konut kredisi ile ev almak isteyenlerin bir yıl boyunca kira ve kredi kartı borçlarını zamanında ödeme şartı var...

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Avantajlı kredi sonrası konut stoğu azaldı!

Avantajlı kredi döneminden sonra konut stoğundaki arzın azalışı sonrası yeni konut projelerine ihtiyaç doğdu. Peki bu konutlar nasıl olmalı? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi kampanyaları satışlarda tarihi rekor getirdi!

Düşen kredi faizleriyle konut satışlarında patlama yaşandı. Haziran'da 190 binin üzerinde konut satıldı. İpotekli konut satışı 101 bin 504 olarak kaydedildi. Ekonomistlere göre faizler düşük kaldığı sürece konuta ilgi sürecek...

Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ile dikkat çeken bankalar arasında yer alıyor. Banka aylık sıfır yada ikinci el ayrımı yapmaksızın yüzde 0.89 faizle kredisi sunuyor. Pek Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Uygun kredi faizleriyle konut talebi karşılanıyor!

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci, ekonomik güven endeksinde görülen artışın, tüm alt sektör gruplarınca desteklendiğine dikkat çekti. İnşaat sektörü güven endeksinin yüzde 31,1 arttığını vurgulayan Cevizci, konut sektöründe biriken talebin karşılanmaya çalışıldığını

Yapı Kredi'den konut finansmanlarındaki kampanyalarla ekonomiye katkı! 

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Yapı Kredi olarak konut finansmanlarında gerçekleştirilen kampanyalarla ekonomiye katkılarını sürdürdüklerini belirtti...

Yapı Kredi konut kredisi faizlerini yüzde 0.89’a indirdi!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerinde dev indirim uyguladı. Banka tüm konut taleplerinde yüzde 0.89 ile en uygun faiz oranını kullandırmaya başladı.

Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi şartları neler? Yapı kredi konut kredisi faiz oranları ve kredi hesaplaması ne kadar?

En uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Son haftada konut kredisi için gelen ek teşvikler ve bankaların arzını artırmaya yönelik destekler sonrasında kredi pazarı hareketlendi. En uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?

Düşen konut kredisi faizleri satışları tetikledi!

AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, TÜİK, konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Erkurtoğlu, ''Yüzde 1'in altındaki kredi faizleri konut satışlarına olumlu yansımıştır" diye konuştu.

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

kredi pazarı konut kredisi Haberi

kredi pazarı konut kredisi

ABD Federal Konut İdaresi (FHA), mortgage ile ev sahibi olanların yeni kredi alabilmeleri için finansal kolaylıklar sağlayacağını açıkladı.


Haciz ve iflas sebebiyle krediden yararlanmak isteyenlerin, gelirlerinde dış ekonomik faktörler sebebiyle yüzde 20 azalma olduğunu göstermeleri gerekecek. Herhangi bir şekilde işten atılan veya ayrılan kişilerin başvurusu ise kabul edilmeyecek.


Yapılan açıklamaya göre, FHA sigortalı konut kredisi ile ev almak isteyenlerin bir yıl boyunca kira ve kredi kartı borçlarını zamanında ödeme şartı var. Bu süreç içerisinde Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı tarafından tanınan bir ajanstan danışmanlık hizmeti alınması zorunluluğu var. FHA kredi başvurusu yapacakların en az 3 yıllık haciz veya 2 yıllık iflas belgelerini ibraz etme şartı bulunuyor.


FHA, az peşinat ödeme kredisi sayesinde, ilk defa maddi geliri düşük insanlara kredi alma imkanı veriyor....