07 / 05 / 2024

kredi ücreti geri alma

kredi ücreti geri alma

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi.

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

Taşıt kredilerinde faiz oranları rekor artış gösterirken, Mart ayında sıfır araç satışları büyük oranda azaldı. Araç alacaklar kredi faizlerini araştırırken, 150 bin TL taşıt kredisinin geri ödemesi şaşkınlık yarattı.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

Kredi borcunu emekli maaşı ile ödeyenlere kötü haber! Geçmiş dönemdeki kesintiler geri alınamayacak!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklilerin, maaş kesintilerine itiraz etmeleri halinde  bankadan önceki kesintileri talep edemeyeceklerini hükmetti.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

400 bin TL ile taşıt kredisi! Otomobil alacaklara 48 ay vade ile kredi verilecek! 

Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için, uygun kredi imkanları araştırılmakta. Buna göre, Halkbank'ın sunduğu taşıt kredisi olanakları da vatandaşlara cazip geliyor. 400 bin TL gibi bir miktar için Halkbank'ın sunduğu faiz oranları ve vade ve geri ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Araç muayene ödemesi yaparken dikkat! O ücreti geri alabilirsiniz!

Araç muayene ödemelerinin kredi kartı ile yapılması halinde ekstra talep edilen ücret geri alınabiliyor. İşte ayrıntılar...

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

kredi ücreti geri alma Haberi

kredi ücreti geri alma


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının, "mutasyona uğrayıp" biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirterek, bu bedelin tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla Danıştayda dava açacaklarını söyledi.


Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), 3 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği"ne göre, kredi kullananlardan alınan bedellere "tahsis ücreti" denildiğini belirtti.


Bu ücretin, kullandırılan kredi anaparasının binde 5'ini geçemeyecek şekilde yasal hale getirildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Örneğin bir tüketici 100 bin liralık konut kredisi kullandı. Tahsis ücreti bunun binde 5'i olan 500 liranın üzerinde olamayacak" dedi.


"Dosya masrafı lekelendi"


Ağaoğlu, bankaların BDDK'ya başvurarak bu ücrete yeni bir isim verilmesi yönünde talepte bulunduğunu vurguladı.


Kurumun,...