04 / 05 / 2024

kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor

kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsasında paralarını kaptıranlar hangi mahkemelere başvuracağını araştırıyor. Peki, kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor?

Kripto para borsalarına kısmi olarak reklam yasağı getirilecek...

Kripto para borsalarının Türkiye’de reklam yapması, müşteri hizmetleri, sosyal medya paylaşımları ve Türkçe dil desteği sunması konusunda önemli düzenlemeler getirileceği açıklandı.

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları...

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

Küresel kripto para borsası Gate, onuncu yılında kullanıcılarına özel bir dizi çekiliş ve etkinlik düzenleyecek. Katılan kişiler Lamborghini marka lüks spor otomobil sahibi olabilecek.

Kripto para piyasasında 38 milyon dolarlık yeni anlaşma imzalandı!

Kripto para piyasasında yeni bir anlaşma haberi geldi. Kripto para madencilik şirketinden 38 milyon dolarlık anlaşma haberi kripto borsasına bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

En büyük kripto para borsalarından FTX’te yaşanan likidite sorununun basına yansımasının ardından ABD'de iflasını açıklamıştı. Bunu duyan yatırımcıların ve kullanıcıların paralarını almak için mahkemeye başvurmasının üzerinden 24 saat bile geçmeden sistemden yarım milyar dolar çekildi.

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

ABD'li ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian kripto reklamı yüzünden "kripto parayı övmek" suçundan 1,2 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Kripto para yatırımcıları okumadan almayın satmayın! Bitcoin'de 'Fed' etkisi

Fed'in son 3 toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ile birlikte kripto para birimlerinde baskı da arttı. Son dönemde 20 bin dolar seviyesinin altında kalıcılığını sağlayan Bitcoin'de düşüş eğilimi faiz kararı sonrası da devam etti.

kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor Haberi

kripto para davalarına hangi mahkeme bakıyor

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, yaklaşık 400bin kişiyi mağdur ederek 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasıyla beraber ortaya çıkan kripto para krizi giderek büyüyor. Milliyet'ten Canen Erdoğan'ın haberine göre; kripto para nedeniyle mağdur olan vatandaşlar kayıplarını geri kazanabilmek için mahkeme arayışına girdi. 

SPK denetimi olmasına rağmen kripto parada hukuki süreç oldukça sıkıntılı. Çünkü bu işin tahsilatı da yaptırımı da ispatı da oldukça zor. Peki, kripto parada yetkili mahkeçe hangisi? ticaret mahkemesi mi, Asliye hukuk mu? İhtarname mi çekilecek, suç duyurusu mu? Tüm bu süreçler oldukça karışık. Yoruma açık bir süreç olması nedeniyle ne yazık ki avukatlardan da herhangi bir bilgi aktarımı yapılmıyor.

Uzman isimden kripto para...