06 / 05 / 2024

Kristalina Georgieva bankaları uyardı

Kristalina Georgieva bankaları uyardı

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, bankalara temettü ve hisse geri alımlarını durdurma çağrısında bulundu.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklama yaptı! Bakın hangi yılı işaret ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, faiz indirimleri için henüz erken olduğunu ve böyle bir kararın ancak 2025'in başlarında verilebileceğini açıkladı. 

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

IMF Başkanı Georgieva'dan bankalara 'temettü ve geri alımları durdurun' çağrısı!

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, bankalara temettü ve hisse geri alımlarını durdurma çağrısında bulundu.

IMF'den 25 ülkeye borç yardımı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgınının etkileriyle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla, Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu (CCRT) kapsamında 25 üye ülkeye acil borç yardımı sağlanacağını bildirdi.

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

IMF: Koronavirüs benzeri görülmemiş bir ekonomik krize neden oldu!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada '2008 küresel mali krizinden çok daha kötü ve benzeri görülmemiş' ekonomik krize yol açtığını söyledi.

Kristalina Georgieva bankaları uyardı Haberi

Kristalina Georgieva bankaları uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Financial Times (FT) için kaleme aldığı makalede, 2008 finansal krizinden sonra küresel regülatörlerin bankalardan yüksek kaliteli sermaye ve likidite tamponlarını artırmalarını talep ettiğini ve bunun finansal sistemin direncini önemli ölçüde güçlendirdiğini hatırlattı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Bazı gözlemcilerin söz konusu tamponları Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerine karşı bir siper olarak gördüğüne değinen Georgieva, yeni kredileri desteklemek için güçlü sermaye ve likidite pozisyonlarının önemli olduğunu vurguladı.

Georgieva, banka tamponlarını güçlendirmek için gerekli adımlardan birinin devam eden operasyonlardan elde edilen kazançları korumak olduğunu aktardı.

Bankalara temettü ve geri alımları durdurma çağrısında bulunan Georgieva, "IMF çalışanları, sistematik olarak önemli 30 küresel bankanın geçen yıl yaklaşık 250 milyar dolarlık temettü dağıttığını ve geri alım yaptığını hesapladı. Bu yıl sistemde...