01 / 05 / 2024

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı

2013 Kruvaziyer Sektör Raporu yayınlanmak için gün sayıyor. Raporda Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı, genel strateji belirlendi. Sektörün hedefi, önemli bölgelerde liman başına Akdeniz ortalaması olan yıllık 900 bin yolcuyu yakalamak.

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Haziranda rekor kıran kruvaziyer yolcu sayısı temmuzda da zirve yaptı!

Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gelen yolcu miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizminde değer kaybediyor!

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

Kuşadası'na 2015'te gemiyle 700 bin turist gelecek!

Kruvaziyer turizminde 2014 yılında en fazla turistin geldiği liman olarak Türkiye'de birinci olan Kuşadası, 2015 yılında da liderliğini korumayı hedefliyor. Kuşadası için gelen gemilerin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kruvaziyer turizminde tercih Karadeniz oldu!

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı Haberi

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı

2013 Kruvaziyer Sektör Raporu yayınlanmak için gün sayıyor. Raporda Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı, genel strateji belirlendi. Sektörün hedefi, önemli bölgelerde liman başına Akdeniz ortalaması olan yıllık 900 bin yolcuyu yakalamak.


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 Kruvaziyer Sektör Raporu’nda Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı, genel strateji belirledi. Hedef, önemli kruvaziyer limanlarında Akdeniz limanları ortalaması olan 900 bin yolcuyu yakalamak. Bunun için en önemli koz ise tarihi bölgeler olarak belirlendi. 


Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nün rapor taslağı sektörün görüşüne açıldı. Sektör 1 Temmuz itibariyle görüşlerini bildirdi. Bu görüşlere göre strateji çalışmasının son şeklini alacağı açıklandı. Taslak raporda Türkiye’nin kruvaziyerde potansiyelinin büyük olduğu vurgulanıyor. Çünkü kruvaziyer turistinin en büyük ilgisi tarihi ve dini açıdan...