06 / 05 / 2024

küçük dairelere talep fazla

küçük dairelere talep fazla

Küçük daireler fiyat açısından da yaşam maliyeti açısından da tasarruflu. Büyük kentlerde yükselen modern konut kulelerinde, daha az maliyetle konforlu yaşamı yakalamak isteyenlerin ilgisi, küçük konutlara talebi artırıyor.

Şehirlerarası göç hızlandı: Hayat pahalılığı 3+1 evlere ve kalabalık aileyle yaşamaya talebi artırdı!

Büyükşehirlerden kıyı kentlerine göç gittikçe yoğunlaşıyor. En çok göç alan yer Muğla olurken İstanbul en çok terk edilen şehir oldu. 3 ve üzeri odalı dairelere talep yoğun. Gayrimenkul danışmanları birlikte yaşamaların da arttığına dikkat çekiyor. 

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 

Buğra Gökce'den flaş açıklama! Konut alınamadığı için kiralık eve talep artacak: Barınma krizi sürecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, konut satışlarındaki düşüşün fiyat artışlarını tetikleyeceğine dikkat çekti. İşte Gökce'nin konut sektörü ile ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talep gibi faktörlerin bir araya gelmesi ile daralmaya başladı. 

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık'ta talep toplayacak!

Avrupakent GYO halka açılıyor. Merakla beklenen halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Kon Mirando Akbük ön talep topluyor! Yeni proje! 

Kon Mirando Akbük projesinde ön talep süreci başladı. Projede toplam 89 adet konut bulunuyor. Peki Kon Mirando Akbük'te konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

küçük dairelere talep fazla Haberi

küçük dairelere talep fazla

Küçük daireler fiyat açısından da yaşam maliyeti açısından da tasarruflu. Büyük kentlerde yükselen modern konut kulelerinde, daha az maliyetle konforlu yaşamı yakalamak isteyenlerin ilgisi, küçük konutlara talebi artırıyor.

Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, rezidansların yer aldığı çok katlı modern konut projelerinin üstün teknik nitelikler yanında birçok sosyal donatıya sahip olduğuna dikkati çekti.

İster 4+1, 5+1 gibi büyük tip isterse 1+1, 2+1 gibi küçük tip olsun bu projelerden daire satın alanların, aynı teknik üstünlüklerden ve ayrıcalıklı sosyal donatı olanaklarından yararlanma imkanı bulduklarını ifade eden Aslantaş, şu bilgileri verdi: 

“Eskişehir yoluna paralel 35 metrelik bulvara cepheli konumda bulunan 24 katlı Azel Kule, deprem ve yalıtım yönetmeliklerine, yapı denetimine uygun şekilde, etüdü yapılan sağlam zeminde hızla yükseliyor. Bu teknik nitelikler yanında projede,...