15 / 06 / 2024

Küçük Oteller turizmde etik kodları imza töreni

Küçük Oteller turizmde etik kodları imza töreni

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Turizmde Global Etik Kodları” geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan bir tören ile turizm alanında faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü tarafından imzalandı.

Küçük Oteller turizmde etik kodlarını imzaladı!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Turizmde Global Etik Kodları” geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan bir tören ile turizm alanında faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü tarafından imzalandı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Turizmin yeni trendi; tiny house... Hem düşük maliyetli hem de ev ortamında bir tatil...

Turizmde artan maliyet ve rekabet yüzünden son yılların gözde mimari yapısı tiny house oldu. Otellerin yerini almaya başlayan bu konsept yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye başladı. Düşük maliyetle ve ev ortamında bir tatil yaşamak isteyenler tiny house otelini tercih etmeye başladı.  İş

Turizmde sil baştan! Bu uygulamalar artık zorunlu olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı, turizm sektörünün Yeşil Mutabakat uygulamalarına hazırlanabilmesi için ‘Türkiye Sürdürülebilir Turizm Endüstri Kriterleri’ni belirledi.

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

Günlük araç kiralamada talep patladı! Yolcu360, Avis, Garenta... 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, bu sene turizmde beklenen hareketliliğin gerçekleşmesi halinde günlük araç kiralamaya olan talebin de olumlu etkileneceğini açıkladı! Peki, günlük kiralık araç fiyatları ne kadar? İşte 8 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Marmaris'te küçük oteller konut oluyor!

Pandemi ile birlikte izole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar özellikle Marmaris'te konut kiralamaya başladı. Konutlara artan bu talep sonrasında bölgedeki küçük oteller yıkılarak konuta dönüştürülmeye başladı. 

Oteller Körfez sermayelerinin olabilir!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Küçük Oteller turizmde etik kodları imza töreni Haberi

Küçük Oteller turizmde etik kodları imza töreni

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Turizmde Global Etik Kodları” geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan bir tören ile turizm alanında faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü tarafından imzalandı. İmzalayanlar arasında kurulduğu günden bu güne yaptığı çalışmalarla turizm alanında küçük otelleri temsil eden en aktif sivil toplum örgütü Küçük Oteller Derneği de vardı. 


Tüm Türkiye’de 300’e varan üyesiyle Küçük Oteller Derneği; Global Etik İlkelerinin sektörün tüm bileşenleri tarafından özümsenerek bu konuda çalışmalar yapılması, ve bu çalışmaların diğer paydaşlara da emsal oluşturması adına UNWTO bildirgesini imzaladı. 


Toplantıya Küçük Oteller Derneği’ni temsilen Dernek Başkanı Ömer Faruk Boyacı katıldı. Boyacı; tabiatı dolayısıyla küçük otellerin sürdürülebilir turizmin bir parçası olduğunu vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu: 


“Turizmde küresel etik ilkelerini ve sürdürülebilir gelişmenin esaslarını bu sektörde küçük oteller...