02 / 05 / 2024

Küçükbay Grubunun İzmirdeki arazisi

Küçükbay Grubunun İzmirdeki arazisi

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) konut fiyatlarındaki artışa ilişkin raporunda orta ve düşük gelir grubunun ev sahibi olmasının imkansızlığı dikkat çekti. Rapora göre 2019’dan bugüne İstanbul’da en çok kira artışı yüzde 961’le Üsküdar’da gerçekleşti.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Cezayir ile OPEC’ten ''OPEC+ grubunun üretimi azaltma kararına'' destek!

Cezayir ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), OPEC+ grubunun petrol üretimini kısma kararını desteklediklerini söyledi.

Gökbay Mimarlık İnşaat Gıda Turizm Medikal Anonim Şirketi kuruldu!

Gökbay Mimarlık İnşaat Gıda Turizm Medikal Anonim Şirketi Küçükçekmece'de Hasan Küçükgüzel tarafından kuruldu.

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Konut fiyatları yıllık bazda ne kadar arttı?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde konut grubunun enflasyondan aldığı payı yazdı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan BillGates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini belirtti.

Eren Bakıcı Bursa’da köy hayatını seçti!

Hepsi grubunun solistlerinden Eren Bakıcı, müziği bırakıp Bursa’da köy hayatını seçti.

Gökhan Özoğuz'dan 5,5 milyon liraya satılık tarihi köşk!

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, 4 yıl önce Karagümrük’ten aldığı ve geçen yıl 3 milyon liraya satışa çıkardığı evinin fiyatını 5.5 milyona yükseltti. 

Gwen Stefani’nin Beverly Hills’teki 35 milyon dolarlık evi!

No Doubt grubunun solisti olarak tanınan, sonrasında solo çalışmalarıyla da adını tüm dünyaya duyurmayı başaran ünlü şarkıcı Gwen Stefani, gayrimenkul tercihleriyle adından söz ettiriyor. İşte Gwen Stefani’nin Beverly Hills’teki 35 milyon dolarlık evi.. 

Küçükbay Grubunun İzmirdeki arazisi Haberi

Küçükbay Grubunun İzmirdeki arazisi


CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı.


Özkan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Özkan önergesinde "Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan Küçükbay Şirketler Grubu’nun İzmir ilindeki fabrika arazisi için 2014 yılında verilen imar izni ve bu imar izninin 15 Temmuz 2016 sonrası yürürlükten kaldırılmasına ilişkin bazı sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur." diyerek 4 soru sordu.


1) Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Küçükbay Şirketler grubuna ait olan İzmir ilindeki fabrika arazisi için inisiyatif kullanılarak Nisan 2014 tarihinde imar izni verildiği doğru mudur? Verilen imar izninin yasal dayanakları nelerdir?


2) Bakanlığın inisiyatif kullanarak verdiği imar izni, kanun önünde...