28 / 07 / 2024

küçükçekmece hobi bahçeleri nerede

küçükçekmece hobi bahçeleri nerede

Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçeleri, Küçükçekmeceli vatandaşlara İstanbul’un göbeğinde kendi meyve ve sebzelerini yetiştirme fırsatını veriyor. Hobi bahçeleri, 40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçeden oluşuyor.

Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı? Arsa seçerken neye dikkat edilmeli?

Tüm Mobil Ev Sanayicileri Dayanışma Derneği (TÜMEVSİAD), tiny house ve hobi bahçesi sektöründeki ihtiyaçların giderilmesi ve sektörde mevzuata aykırı üretim yapılmasının önüne geçilmesi için önemli kararlar alındı. Peki Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı?

Hobi bahçeleri tarım arazilerini tehdit ediyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım arazilerinin hobi bahçelerine dönüştürülerek bölünmesinin tarım arazilerinde parçalanmayı artırdığını belirtti.

Büyükçekmece Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı! Yeni proje!

Mesa ve Nurol güvencesiyle Büyükçekmece’de inşa edilen şehrin gürültüsünden uzakta, sizi doğa ile özgürleştirecek, göz alıcı yemyeşil dokusuyla büyüleyici Yeşilyaka’nın yeni etabı Yeşilyaka Bahçe satışa çıktı.

Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından olası büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir çalışma yapıldı. Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Satılan hobi bahçeleri yıkılacak!

Tarım arazilerinin bölünerek satışının engellenmesi için geçen aylarda Meclis'te de onaylanan düzenlemeyle hobi bahçelerinin satışı yasaklanırken, yasal düzenlemeye karşın online platformlarda çıkılan yüzlerce ilanla bu alanda yapılan satışlar sürüyor.

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Eşbah İpekyolu Küçükçekmece!

Eşbah İpekyolu Küçükçekmece detayları haberimizde yer alıyor. İşte Eşbah İpekyolu Küçükçekmece detayları...

Eşbah İpekyolu: Eşbah Küçükçekmece projesinin adı belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Eşbah Yapı'nın yeni projesinin adı belli oldu. İstanbul Avrupa Yakası Küçükçekmece'de inşa edilecek proje Eşbah İpekyolu adını taşıyor...

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Lüleburgaz'da hobi bahçeleri için kuralar çekildi! 

Lüleburgaz'da Atakan Yavuz Parkı'nda yer alan  57 hobi bahçesinin sahibi kura çekimiyle belirlendi. 

İBB'nin Bahçelievler ve Büyükçekmece'deki kreş projeleri Meclis'te reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “150 mahalleye 150 kreş” projesi meclise takıldı. Bahçelievler ve Büyükçekmece’de kreş yapılmak istenen iki alan, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubu tarafından onaylanmadı.

küçükçekmece hobi bahçeleri nerede Haberi

küçükçekmece hobi bahçeleri nerede

Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde toplam 40 bin metrekarelik alana kurulu olan bahçelerde apartman yaşantısından sıkılan, yeşillikler içerisinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmek isteyen Küçükçekmeceliler aileleriyle birlikte hoş vakit geçirerek, organik tarım yapma fırsatı buluyor.


Engelli vatandaşlar için özel bahçe


40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçede Küçükçekmecelilere kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sofralarına götürme imkânı sağlayan Hobi Bahçeleri’nde engelli vatandaşlar da unutulmamış. Tüm parsellerden 11 adedi engelli vatandaşlar için özel olarak yükseltilmiş ekim alanları şeklinde tasarlanmış.  Hobi Bahçeleri’nde kullanıcılara ait olmak üzere üzeri gölgelikli ahşap malzeme sandıkları bulunuyor. Ayrıca her parselde kişiye özel kullanım için musluklar da mevcut.


Hangi ağaçtan, kaç tane var?


Küçükçekmece Belediyesi’ni doğa dostu yapan çalışmalardan bir tanesi de ilçede bulunan ‘Meyve Bahçeleri.’ Toplam alanı 10 bin metrekare olan ‘Küçükçekmece Belediyesi...