27 / 04 / 2024

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Nevşehir’de kullanılmayan binalar yıkılıyor!

Nevşehir’de, vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesiyle, kentin estetiğine zarar veren ve kullanılmayan binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Mersin'de kullanılmayan binada çökme!

Mersin'de sit alanı olarak belirlenen ve kullanılmayan 2 katlı bina çöktü.

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor Haberi

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor


Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri  Kurmay Başkanı Komutanlığı arasında ağaçlandırma ve yaban hayatının geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluk sahasında ve hazine arazilerinde ağaçlandırma faaliyeti yürütülmesi ve ağaçlandırılan sahalarda yaban hayatının geliştirilmesi amaçlanıyor.


YANGINA ANINDA MÜDAHALE 


Protokole göre; Orman Bakanlığı, askeri sahaların toprak analizini yaparak ağaçlandırma ve toprak muhafaza uygulamaları yapacak. Askeri sahalara dikilecek fidanlar bedelsiz olarak Orman Bakanlığı'nca tahsis edilecek. Askeri alanlarda çıkabilecek herhangi bir orman yangınında, izne gerek duyulmadan ilgili birlik komutanlığının bilgisi dahilinde doğrudan 

müdahale edilecek.



VOLKAN YANARDAĞ/...