20 / 07 / 2024

kullanılmayan ikinci konut sayısı

kullanılmayan ikinci konut sayısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in " Türkiye'de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık " açıklamasının ardından TÜRSAB 'ın konuyla ilgili raporu çıktı.

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci konut hamlesi açıklaması

TOKİ'nin sosyal konut hamlesine 2 milyonun üzerinde başvuru gelmesinin ardından ikinci konut hamlesi gündeme geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili önemli açıklamaları...

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Geçtiğimiz yaz konut kredisi faizleri Kovid-19 salgını sebebiyle tarihin en düşük oranlarında kullandırıldı. Bu fırsattan yararlanan birçok vatandaş ev sahibi oldu. Ev alacak kişiler, çoğu zaman konut kredisi kullanıyor. Peki konut kredisi kullanmak için gerekli belgeler neler?

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

İkinci konut veya arsa sahipliği hane tasarrufunu etkiler mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

Yerli inşaat malzemesi kullanımı konut fiyatlarına yansıyacak!

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, maliyetleri artan inşaat malzemelerinin yerine, yerli malzemelerin ve teknolojik partnerlerin kullanılmasıyla konut fiyatlarını yüzde 15 seviyesinde düşeceği kaydedildi.

Tarım arazileri 'hobi bahçeleri' ile ikinci konut alanına dönüştü!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır" dedi ve "Bu tarz hobi bahçelerinden, villalardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" şeklinde konuştu.

İkinci el konutta en uygun faiz oranı ne kadar oldu?

Bankaların sıfır konut için 0.79 faizli kampanyası devam etse de ikinci konut için faiz oranları sürekli değişiyor. İkinci el için en uygun konut kredisi faiz ne kadar oldu?

kullanılmayan ikinci konut sayısı Haberi

kullanılmayan ikinci konut sayısı

TÜRSAB'ın bakanlığı harekete geçiren raporunda, Türkiye'de kullanılmayan ikinci konutların sayısının 100 bini bulduğu, bunun yıllık 2 milyar liralık vergi kaçağı yarattığı belirtildi. Türkiye'de kullanılmayan yazlık konutların turistlere kayıt dışı olarak günlük kiralanmasındaki büyük artış turizmcileri harekete geçirmişti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yazlık konutların kiralanması hakkında bir rapor hazırlamış, raporu önce Kültür ve Turizim Bakanlığfna sunmuştu. TÜRSAB daha sonra söz konusu raporu Maliye Bakanlığı'na sundu ve bakanlık harekete geçti. 



Dünya gazetesinden Selenay Yağcı'nın haberine göre, TÜRSAB söz konusu raporda, yazlık konutları emlakçıların değil, acentelerin pazarlamasını istemişti. Konuyu turizmcilerden birebir dinleyen Maliye Bakanı Şimşek, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde konut alıp kiraya veren yabancıların üzerine gidecekleri açıklamasını yaptı. TÜRSAB'ın bakanlığı harekete geçiren raporunda, Türkiye'de kullanılmayan ikincil konutların sayısının 100 bini bulduğu, bunun...