06 / 05 / 2024

Kullanılmayan tarım arazilerin kirası

Kullanılmayan tarım arazilerin kirası

Ekilmedik bir karış yer bırakmamayı hedefleyen Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak adına yeni bir yasa hazırlıyor.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

2023 yılı tarım destek ödemeleri çiftçiler tarafından dört gözle beklenirken, bütçeden yapılacak olan mazot ve gübre desteği miktarı da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre, 2023 yılı için tarımsal üretimde kullanılan mazot ve gübre desteği gibi kalemlerde artış yapıldı.

Tarım Kredi'den Ayçiçek yağına indirim bombardımanı! Bu fiyatları görünce şok olacaksınız!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden 14 Marta kadar ayçiçek yağına yapılan indirim büyük rağbet gördü. Ayçiçek yağı hemen hemen her şeyde kullanıldığı için temel gıda olarak en çok tüketilen ürün olduğundan yapılan zam yada indirim hemen vatandaşın ilgisini çekiyor.

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31683 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kullanılmayan tarım arazilerin kirası Haberi

Kullanılmayan tarım arazilerin kirası

Ekilmedik bir karış yer bırakmamayı hedefleyen Gıda, Tarım ve hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak adına yeni bir yasa hazırlıyor.


Yasa taslağına göre ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Bunun için tarım arazilerinde 3 yıl üst üste ekimin yapılmamış olması şartı aranacak.


Böylece 3 yıl boş kalan tarım arazileri ekilmek üzere kiralanacak. Kiralamadan elde edilen kira bedelleri toprak sahibine ödenecek. 


Kira bedelleri, her ilde o bölgedeki rayiç bedellere göre belirlenecek. Kira bedeli belirlenirken, toprağın büyüklüğüne, verimine, sulanabilir olup olmadığı gibi özellikler değerlendirilecek.


Bakanlığın başlatacağı bu uygulama ile şehirde yaşayıp, memlekette boş toprağı bulunanlar da gelir elde etmiş olacak.


Hazineye ait tarım arazilerinin satışı!


Işıl Seren...