02 / 05 / 2024

kullanım hakkının süresi

kullanım hakkının süresi

Gayrimenkul üzerinden yararlanma ya da kullanma hakkına intifa hakkı deniyor. Peki, kullanım hakkı olan intifa hakkının süresi ne kadardır?

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN KPSS şartsız personel alımı yapacak! Başvuru süresi dolmadan bakın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN, KPSS şartı olmadan santral operatörü alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Tüm bankalarda kredi kullanımında bir kısıtlama var

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Bloomberg HT’de yaptığı açıklamada finansmana erişim, nakit akışı ve kredi kullanımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, tüm bankalarda, kredi kullanımında kısıtlamalar olduğunu vurguladı.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

kullanım hakkının süresi Haberi

kullanım hakkının süresi

İntifa hakkının süresi ne kadardır?


Bir kimseye tahsil edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkına intifa hakkı deniyor. Bu hak, bir kimsenin sahip olduğu mülkiyetinin kullanım hakkını bir başkasına devretmesi durumunda kurulabiliyor. 


İntifa hakkı sahibi; gayrimenkulden yararlanma yetkisine sahip oluyor. Ancak, gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor. Kullanım hakkı ir kimsenin sahip olduğu mülkiyetinin kullanım hakkını bir başkasına devretmesi durumunda ortaya çıkıyor. İntifa hakkı üç şekilde kurulabiliyor;


* Kanundan doğan intifa hakkı,

* Sözleşmeyle kurulan intifa hakkı,

* Mahkeme kararı ile kurulan intifa hakkı.


İntifa hakkının süresi!

İntifa hakkı süresi en fazla 100 yıldır yada intifa hakkı sahibinin vefatı ile bu hak sona erebiliyor. İntifa hakkının sona ermesiyle mülkün tamamı çıplak mülkiyet hakkı sahibinin oluyor. 


Çıplak mülkiyet sahibi ise hakkını 3. Şahıslara satabiliyor. Ancak mülkünü kiraya...