29 / 04 / 2024

Kümbet Köyü kentsel dönüşüm çalışmaları

Kümbet Köyü kentsel dönüşüm çalışmaları

Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde karar alındı. Kümbet Köyü' nde kentsel dönüşüm başlıyor...

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Hürkan Uzun ve Mehmet Muaz Uzun tarafından kuruldu.

Tepebaşı Yaşam Köyü projesi tamamlanıyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile hayata geçirdiği “Yaşam Köyü” tamamlanıyor.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Kümbet Köyü kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Kümbet Köyü kentsel dönüşüm çalışmaları

Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde karar alındı. 


İ1 Genel Meclis Ekim ayı toplantısında Giresun'un Önemli turizm alanları içerisinde yer alan Kümbet köyünde kentsel dönüşüm yapılması için karar alındı. 


Gündem maddeleri arasında yer alan Kümbet köyündeki proje hakkında bilgi veren 11 Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel "Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen Dereli'nin Kümbet köyü merkezinde mevcut yapılaşmalar önemli bir turizm merkezine yakışmayan gelişi güzel yapılmış, büyük ölçüde ekonomik ömrünü tamamlamış binalardan oluşmaktadır. Büyük çoğunluğu imar yoluna tecavüzlü olan ve görüntü kirliliği oluşturan binaların kaldırılarak yerine idaremizce imara,çevreye ve doğaya uygun yeni ticaret merkezleri yaptırılabilmesi için bazı taşınmazların satın alınması gerekmektedir. Dolayısıyla burada hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden kentsel...