17 / 05 / 2024

Küplüpınar Mahallesi yıkım çalışmaları

Küplüpınar Mahallesi yıkım çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi Küplüpınar Mahallesi’nde 5 parsel üzerindeki 8 binayı yıkarak, mahalleliye nefes aldıracak bir meydan kazandırıyor. Recep Altepe, bu mahallelere hizmet götürmenin tek yolunun yıkımlardan geçtiğini söyledi.

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

Kartal Gümüşpınar Mahallesi parselasyon planı askıda!

Kartal İlçesi, Gümüşpınar Mahallesi, 10958 ada, 1, 2, 3, 30, 31, 32, 33 ve 48 parseli içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı 1 ay süre ile askıya çıkarıldı.

Kartal Gümüşpınar Mahallesi parselasyon planı askıda!

Kartal İlçesi, Gümüşpınar Mahallesi, 10958 ada, 1, 2, 3, 30, 31, 32, 33 ve 48 parseli içeren parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Pınar Hacıraifoğlu Tasarım Ve Dekorasyon İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pınar Hacıraifoğlu Tasarım Ve Dekorasyon İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Hacıraifoğlu tarafından kuruldu.

Pınar Hacıraifoğlu Tasarım Ve Dekorasyon İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Pınar Hacıraifoğlu Tasarım Ve Dekorasyon İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Pınar Hacıraifoğlu Tasarım Ve Dekorasyon İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

Küplüpınar Mahallesi yıkım çalışmaları Haberi

Küplüpınar Mahallesi yıkım çalışmaları


Büyükşehir Belediyesi, sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunmayan Küplüpınar Mahallesi’nde 5 parsel üzerindeki 8 binayı yıkarak, mahalleliye nefes aldıracak bir meydan kazandırıyor. Başkan Altepe, özellikle kent merkezindeki mahallelerin büyük bir bölümünün park, çocuk oyun alanı ve yeşil alan gibi sosyal donatı alanlarından yoksun olduğunu belirterek, kamulaştırma ve yıkımlarla her mahalleye yeni yaşam alanları kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.


Bursa’yı daha yaşanabilir ve çağdaş bir kent haline getirmek amacıyla çarpık ve yoğun yapılaşmanın yaşandığı kent merkezindeki mahallelere de el atan ve bir çok mahalleye yeşil alan ve meydanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’ne de yeni bir meydan kazandırıyor. Dar sokaklar ve birbirine geçmiş binalarla çevrili olan Küplüpınar Mahallesi’nde vatandaşların nefes alabileceği bir alan bulunmaması üzerine Hacı Halit Camii’ni çevreleyen 5 parsel üzerindeki...