03 / 05 / 2024

kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

Kurdaki yükselişin inşaat malzeme fiyatları üzerinde oluşturduğu baskı, markalı konut projelerine sonbaharda zammı gündeme getirdi. Gayrimenkul sektöründe, sonbaharda fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik artış tahmin ediliyor.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Döviz kurlarındaki artışların otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediği belirtiliyor. Marka ve modele bağlı olarak önümüzdeki günlerde araç fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 12 arasında zamlanması bekleniyor.

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 

Oto talebi daraldıkça daraldı! Gözler otoda vergi indiriminde

Otomotivde tedarik krizi gevşedi ancak bu kez de talepte büyük kayıp yaşanıyor. Kur artışı ve enflasyonist baskıyla otomobil fiyatlarının hızla yükselmesi ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlarda düşüşe neden olmuştu. Sektör temsilcileri vergi indirimi bekliyor.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

Kimselere duyurmadan sıfır otomobillere zam geldi 

Mayıs ayında yaşanan kur artışının da etkisiyle ekonomide deprem devam ederken sıfır arabalara 1 Haziran günü yüzde 4 ile yüzde 10 arasında değişen oranlarda zam yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca ÖTV matrahlarında da en alttaki dilimde model kalmadığı belirtildi.

kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi Haberi

kur artışı konut fiyatlarını etkiler mi

Kurdaki yükselişin inşaat malzeme fiyatları üzerinde oluşturduğu baskı, markalı konut projelerine sonbaharda zammı gündeme getirdi. Yaz döneminde satışları artırmak için kampanyalara ağırlık veren gayrimenkul sektöründe, sonbaharda fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik artış tahmin ediliyor. Gayrimenkul sektöründeki seçim öncesi ve sonrası gelişmeleri değerlendiren DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Piyasa koalisyonu fiyatladı diyebiliriz. Koalisyonun kurulma ihtimali satışlara olumlu yansıdı" dedi.


KARTAL'DA 12 BİN TL İNDİRİM

7 Haziran'daki seçim sonrası konut kredisi faizlerinin 1.14 seviyelerine kadar yükseldiğini söyleyen Ali Dumankaya, “Biz faiz oranlarını 0,89 ve 0,99'a kadar çektik. Seçim öncesi faiz oranlarına döndük. Ayrıca Lokum Evler ve DKY Kartal projelerine özel Ramazan boyunca yüzde 3 indirim sunuyoruz. Bu oran DKY Kartal'da 12 bin, Lokum Evler'de ise 9 bin Lokum Rezidans'ta ise 6 bin...