02 / 05 / 2024

kur artışı turizm

kur artışı turizm

Türkiye'deki kur artışı yabancı turistin işine yaradı. Özellikle saç ekimi, liposuction ve kanser tedavisi için Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 20 artış oldu.

Süha Güçsav: Kurdaki yükseliş turizmi olumlu etkileyecek!

Karaköy 'de 5 yıldızlı otel açmak için kolları sıvayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) CEO 'su Süha Güçsav, kurdaki yükselişin turizmi olumlu etkileyeceğini dile getirdi...

Turizmciler kura karşı fiyat sabitledi!

Döviz kurundaki dalgalanma, daha çok euro ile iş yapan tur operatörlerinde yeni bir kampanya dönemini başlattı. Var olan kampanyalarını bile düzenleyen şirketler, fiyatları 2.70’e kadar sabitledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

4A SGK ve 4B Bağ-Kur'lulara son dakika haberi: Maaş takvimi değişti! Artık bu tarihlerde maaş alacaksınız

Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda maaşlarını almaya hak kazanacaklar. SGK emeklilerin yeni maaş takvimini açıkladı. SGK ve Bağkur'lular dikkat, artık bu tarihlerde maaş alacaksınız...

Polisevi daimi personel alımı yapacak! İŞKUR açıkladı; KPSS şartı aranmıyor

İŞKUR, özellikle iş arayanların en çok tercih ettiği kurumların başında gelmekte. İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre; polisevi için yeni bir personel alım duyurusu yapıldı. Buna göre, Polisevi daimi olarak personel alımına başlarken, adaylardan KPSS şartı aranmayacak. İşte detaylar...

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! 150 milyar TL artış kaydetti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından paylaşılan verilerine göre kur korumalı mevduatlar 4 Ağustos haftasında 150 milyar lirayla rekor artış kaydetti.

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) kur korumalı mevduattaki artışın devam ettiğini duyurdu. BDDK tarafından paylaşılan haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı lira mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 576 milyar liradan 2 trilyon 628 milyar liraya yükseldi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda personel alacak! KPSS şartı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık bünyesine alımlar ön lisans ve lisans mezunu olarak belirlenirken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak.

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Döviz kurlarındaki artışların otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediği belirtiliyor. Marka ve modele bağlı olarak önümüzdeki günlerde araç fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 12 arasında zamlanması bekleniyor.

Hem kur hem de ÖTV zammı! Tarih verildi, otomobil almak artık hayal

Araç sahibi olmak isteyenler bugün sipariş verse dahi o arabaya kavuşmaları en az 2 ayı buluyor. O sürede ise araçlar kur farkından dolayı zam geliyor. Kur farkından kaynaklanan artışın yanı sıra bir kötü haber de sektör temsilcilerinden geldi sıfır otomobilde mayıs ayında fiyatlara zam geleceği ifa

İŞKUR resmen duyurdu! 2 bin 446 personel alınacak! Belediyeler peş peşe açıkladı! KPSS şartı yok! Hemen başvurun

Kamu personel alımları hız kesmeden devam ediyor. İŞKUR tarafından yayınlanan ilana göre toplamda 2 bin 446 personel alımı yapılacak. Belediye alımları kapsamında binlerce kişi istihdam edecek. Belediyeler peş peşe açıkladı! KPSS şartı yok! Hemen başvurun!

kur artışı turizm Haberi

kur artışı turizm

Türkiye son yıllarda sağlık turizminde payını artırırken ülkede yaşanan kur artışı sektöre pozitif yansıdı. Özellikle büyükşehirlerdeki özel hastanelerden aldığımız bilgiye göre rezervasyon yaptıranların oranında yüzde 10-20 arasında artış var. Dünya Turizm Organizasyonu'nun son rakamlarına göre sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen 188 bin 95 turist sadece saç ekimi, liposuction ve kanser tedavisi için ülkeye giriş yaptı. TÜİK verilerine göre sağlık turizmi için Türkiye'ye gelenlerin sayısı ise 414 bin geçti. 2014'ün ilk yarısında Türkiye'de sağlık turizmine harcanan rakam 162 bin 445 doları buluyor. Sektör oyuncuları bu rakamın yılın ilk 6 ayında 200 bin doları bulacağını belirtiyor. 


BİR KİŞİ 35 BİN DOLAR HARCIYOR 

Her yıl Türkiye'yi ziyaret eden yaklaşık 35 milyon turistin kabaca 500 bini sağlık amacıyla Türkiye'ye geliyor. Tıbbi tedavi ve ameliyat amacıyla...