03 / 05 / 2024

kuraklıkla nasıl mücadele edilir

kuraklıkla nasıl mücadele edilir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kurak iklim bölgesinde olan Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını söyledi. Bakan Eroğlu, kuraklıkla mücadele için baraj yapmaya devam edeceklerini ifade etti...

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?

TOKİ başvuru durumu vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. “TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Vergi borçlarını yapılandıran teklif Komisyon'da!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu devletin, bu milletin suçtan elde edilen gelirinin bir kuruşuna dahil ihtiyacı olmadığını belirterek, "O gelirin kaynağını oluşturan suçla nasıl mücadele etmemiz gerekiyorsa suçtan elde edilen gelirle de sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Çekmeköy Belediyesi'nden afet eğitimi!

Uzman kadrolar tarafından verilen afet eğitimi ile ilk yardım ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirilen belediye personeli, afet eğitimi sonrası olası bir afetle nasıl mücadele edeceği noktasında donanımlı hale getiriliyor.

Yeni ev aldım adres değişikliği nasıl yaparım?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, yerleşim yeri adres değişikliklerinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, siz de "Yeni ev aldım adres değişikliği nasıl yaparım?" diyorsanız işte yanıtı...

kuraklıkla nasıl mücadele edilir Haberi

kuraklıkla nasıl mücadele edilir


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kurak iklim bölgesinde olan Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını söyledi. Kuraklıkla mücadele için baraj yapmaya devam edeceklerini ifade eden Eroğlu, “Suyumuzun neredeyse yüzde 75’ini sulamada kullanıyoruz. Türkiye'de baraj ve göletlerin yapılması teknik bir zarurettir. Kuraklıkla mücadele için baraj ve göletler olmazsa olmazdır. Barajlar keyif için yapılmıyor. İklim ve coğrafyanın getirdiği bir mecburiyetten yapılıyor.” dedi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kuruluşların destek verdiği '2. Barajlar Kongresi', İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılıyor. Kongreye katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baraj ve gölet yapımıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına dikkat çeken Eroğlu, “Türkiye kurak iklim bölgesinde. Su ihtiyacı yaz aylarında azami derecede artıyor. İnsanların içme ve...