03 / 05 / 2024

Kurallara uymayan sitede yönetici

Kurallara uymayan sitede yönetici

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Sitede yönetici kurallara uymuyor. Bu durunda ne yapabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Fahiş fiyatlı bilet satışları mercek altında! Kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışlarına izin verilmeyeceğini kaydetti. Kurallara uymayanlara ceza kesileceği belirtildi.

Kurban keseceklere kırmızı kodlu uyarı! Kurallara uymayanlara peş peşe ceza yağacak!

Kurban Bayramı'nda geri sayım başladı. Bu bayram kurban keserken kurallara uymayan vatandaşlara ağır yaptırımlar uygulanacak. 

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminatından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminat ödemelerinden kimlerin sorumlu olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Sitede iş yeri açarken nelere dikkat edilmeli? Sitede iş yeri açarken sadece kat maliklerinin muvafakatnamesi yeterli mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Kurallara uymayan sitede yönetici Haberi

Kurallara uymayan sitede yönetici

Sitede yönetici kurallara uymuyor. Örneğin ben çoğunlukla yurt dışında bulunuyorum ama bana sarf belgeleri konusunda bilgi vermiyor. Denetçi seçilmeyen kişi deneticilik yapıyor. Bazı kişileri icraya veriyor, bazılarını vermiyor. Toplantıları zamanında haber vermiyor. Ben ne yapabilirim? Savcılığa başvurabilir miyim? 



Kat malikleri çoğunlukla yöneticisinden şikayetçi olur. Bunlardan bazıları haklıdır bazıları ise haklı değildir. Okuyucumun da bazı şikayetleri haklı bazıları haksız. Örneğin Yönetici sarf belgelerini göndermiyor' diyor. Evet yönetici her kat malikine sarf belgesi göndermez. Böyle bir zorunluluk olsa hiçbir yönetici bu işle başa çıkamaz. Düşünün ki bugün bazı sitelerde bin civarında daire var. Bu sitede her sarf belgesi her kat malikine gönderilecek olsa yöneticinin çalışma yapması mümkün olmaz. Bu nedenle yöneticiyi denetçi denetler. 


Denetçi olağanüstü bir durum çıkmaz ise üç ayda bir denetleme...