26 / 11 / 2024

küresel emlak raporu

küresel emlak raporu

Son yıllarda inşaat atağına kalkan Türkiye’nin taşı-toprağı altın... Ev fiyatlarındaki yüzde 13.9’luk artışla dünya lideri olduk. Böylece dünyanın yükselen değeri haline geldik

Dünyada emlak balonu riski en yüksek 6 şehir belli oldu!

İsviçre bankası UBS'nin 2024 Küresel Emlak Balonu Endeksi raporu, dünya genelinde emlak balonu risklerinin azaldığını ve geçen sene 16 kentte yüksek risk bulunurken bu sene yalnızca 6 kentin bu tanıma girdiğini gösteriyor.

Küresel emlak piyasaları tüm faiz indirimlerine rağmen baskı altında kalmayı sürdürüyor!

Onlarca senelerdir görülen en keskin faiz artışından önemli ölçüde etkilenen küresel emlak sektörünün faiz indirimlerine rağmen baskı altında kalmayı sürdürdüğü belirtildi.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,5 ve 2022'de yüzde 4,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

küresel emlak raporu Haberi

küresel emlak raporu

Türkiye'nin doğusundan batısına gayrimenkul sektöründe yaşadığı hareketlilik, son yıllarda tavan yaptı. Gerek konforlu konut talebi gerek kentsel dönüşüm çalışmaları ile konut üretimi gaza bastı. Üretim artışı ile birlikte Türkiye konut fiyat artışında da dünyanın zirvesine yükseldi. İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul şirketi Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre; dünya genelinde konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Türkiye, dünya ülkeleri arasında konutta yükselen değer haline geldi.


İLK ÇEYREKTE % 19 ARTTI

Knight Frank'in küresel emlak raporuna göre; Türkiye yılın ikinci çeyreğinde yüzde 13.9'luk fiyat artışıyla lider oldu. Türkiye'yi, yüzde 11.2'lik fiyat artışıyla Yeni Zelanda takip etti. Üçüncü sırada yer alan Kanada'da ise yüzde 10'luk artış gerçekleşti. Öte yandan Türkiye'deki konut fiyatları artışının yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 19'dan yüzde 13.9'a düştüğüne dikkat çekildi. Rapora...