14 / 05 / 2024

Küresel Riskler Raporu 2021

Küresel Riskler Raporu 2021

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Küresel piyasalara jeopolitik riskler damgasını vurdu!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlikle küresel piyasalar haftaya negatif bir seyirle başlarken, gözler bölgeden gelecek haberlere çevrildi.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Gündeme bomba gibi düştü! İşte dünyayı bekleyen yeni küresel riskler!

Ekonomik krizler, salgın hastalıklar ve yanı başımızda devam Rusya-Ukrayna savaşı derken insanoğluna rahat yok gibi. 2023 yılında bütün dünya genelini etkileyecek yeni bir tehditten bahsediliyor. Uzmanlar şu sıralar yeni küresel riskleri tartışıyor.

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

2023'te küresel ticarette keskin bir yavaşlama olacak!

DTÖ, daha yüksek enerji fiyatları, daha yüksek faiz oranları ve artan gıda ve gübre faturalarının ithalat talebini azaltması beklendiğinden, önümüzdeki yıl küresel mal ticareti büyüme tahminini yüzde 3,4'ten yüzde 1'e düşürdü.

BM'den merkez bankalarına çağrı: Resesyona ve küresel krize neden olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun soluklu bir durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel konut fiyatları yerle bir oluyor! Sıra Türkiye'de mi?

Küresel konut piyasasında resmen alarm zilleri çalmaya başladı. Merkez bankalarının faizleri artırması, kredi faizlerini ve  konut maliyetlerini yükseltirken talebin de düşmesine neden oldu. Uzmanlar küresel konut fiyatları beklentilerini açıkladı. Peki küresel konut fiyatları düşecek mi? 

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasaların ve doların gözü, Jackson Hole’da dün başlayan ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın TSİ 17:00’de konuşma yapacağı merkez bankacılığı sempozyumuna kilitlendi.

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Artan enflasyon oranları, doların değer kazanması , Çin borsalarına olan güvenin sarsılması, küresel piyasalara olumsuz bir havanın hakim olmasını sağlıyor. Ülkeler faiz arttırmaya giderken BİST100 endeksi her geçen gün değer kazanıyor. İşte detaylar.

Küresel Riskler Raporu 2021 Haberi

Küresel Riskler Raporu 2021

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) kısa ve uzun vadeli riskleri tespit etmek üzere Marsh & McLennan ve Zürih Sigorta Grubu'nun katkısıyla hazırladığı Küresel Riskler Raporu 2021 yayımlandı. Raporda, 841 küresel uzman ve karar alıcıdan, 2021'e ilişkin endişelerini olasılık ve etki açısından sıralamaları istendi.

Katılımcılar, kısa vadeli (2 yıl) en büyük risklerin, Kovid-19 gibi "salgın hastalıklar" ve salgının ekonomik etkisiyle "geçim krizi" olduğunu belirtti. Rapora göre, Kovid-19'un insani ve ekonomik maliyeti şiddetli. Kovid-19, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmada yılların ilerlemesini geriye götürmekle tehdit ediyor, sosyal uyumu ve küresel iş birliğini daha da zayıflatıyor.

"Salgın hastalıklar" ve "geçim krizinin" yanında "beklenmedik hava olayları", "siber güvenlik tedbirlerinin yetersiz olması", "dijital dünyada eşitsizlik", "ekonomide uzun süreli durgunluk", "terörist saldırılar", "gençlerde hayal kırıklığı", "sosyal uyumun erozyona uğraması" ve...