07 / 05 / 2024

kuru mülkiyetin taşınmaza oranı

kuru mülkiyetin taşınmaza oranı

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı olarak ayrılan mülkiyet konusu tapu üzerinde de değişiklik gösteriyor. Peki mülkiyet üzerindeki kuru mülkiyet satış oranı nedir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Endes Gıda Temizlik Medikal İnşaat Mühendislik Taşımacılık Lojistik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Endes tarafından kuruldu.

Duşakabin en ucuz nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin ne kadar? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Duşakabin fiyatları ne kadar? En ucuz duşakabin nerede alırım? Koçtaş’ta duşakabin kaça satılıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Zen'de Diamond Friday kampanyası başladı! Beştaş pırlanta yüzüklerde yüzde 60 indirim! 24 Kasım 2022 fiyat listesi

Zen pırlantada  Diamond Friday kampanyası başladı. Zen'de tüm beştaş yüzükler yüzde 50 indirim ve ekstra 10 indirim ile satışa sunuluyor. Peki Zen'de beştaş yüzük fiyatı ne kadar? Beştaş pırlanta yüzük kaç lira? İşte Zen Pırlanta 24 Kasım 2022 fiyat listesi.

Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen gayrimenkul TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen bir taşınmaza dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm Ocak'ta başlıyor!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde hayata geçen kentsel dönüşüm projesi için toplantılar başladı. Proje dahilinde çalışmaların Ocak'ta başlayacağı açıklandı. 

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

İnternetten emlak vergisi ödeme 2021!

Türkiye sınırlarında yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan yıl başlıyor ve elden çıkarılan zamana kadar sürüyor. 

Taşeron Bankası Consubcon 28 ülkede müteahhitlere taşeron buluyor!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Taşeron Bankası (Consubcon) Genel Müdürü Emrah İnanç ile Taşeron Bankası’nı masaya yatırdı.

kuru mülkiyetin taşınmaza oranı Haberi

kuru mülkiyetin taşınmaza oranı

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı mülkiyet konusu dahilinde iki ayrı haktır. Bu iki hak ayrı kişilerde olabilir. Kuru mülkiyet sahibi söz konusu gayrimenkul üzerinde yararlanma ve kullanma hakkına sahip değildir. Ancak kuru mülkiyet sahibi dilerse gayrimenkulünü intifa hakkı saklı kalmak üzere satışını gerçekleştirebilir. Tapu üzerindeki kuru mülkiyet hakkını başka birine devredebilir. 



Gayrimenkule ait emlak beyannamesini intifa hakkı sahibi beyan eder.  Emlak vergisinin ödemesini de intifa hakkı sahibi gerçekleştirir. Kuru mülkiyet sahibi taşınmazın maliki olmakla birlikte taşınmazı kiraya veremez, intifa sahipliğini iptal edemez. Peki tapu üzerindeki kuru mülkiyet satış oranı nedir? Kuru mülkiyetin taşınmaz üzerindeki satış oranı taşınmazın emlak beyannamesinde belirlenen bedeli üzerinden üçte biridir. İntifa hakkının taşınmazın değerine oranı da üçte ikidir.



İntifa hakkının süresi eğer sözleşme üzerinde bir süre belirlenmemişse...