06 / 05 / 2024

kurumlar vergisinin tarhı

kurumlar vergisinin tarhı

Kurumlar vergisi ödemelerinden önce beyanın verilmiş olması gerekiyor. Kurumlar vergisi beyanları 25 Nisan'da, vergi ödemeleri ise 30 Nisan 'da son buluyor. İşte Kurumlar vergisinin tarhı...

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...

Jeff Bezos: Kurumlar vergisi artışını destekliyoruz!

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, kurumlar vergisinin yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarılmasını öngören, Biden'ın yeni vergi planına destek verdiğini belirtti.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Kurumlar vergisi oranı neden artırılıyor?

Yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor. Peki bu artış neden yapılıyor? İşte kurumlar vergisindeki artışa ilişkin detaylar...

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Kira sözleşmelerinde stopaj ve KDV ödemeleri!

Kira ilişkisi, kira gelirini elde eden açısından sağlanan kazanca bağlı olarak bazı vergisel yükümlülükleri doğurur. Bu gelir elde eden açısından, elde edenin hukuki statüsüne göre gelir vergisinin veya kurumlar vergisinin doğumuna yol açar.

Emlak vergisinin son ödemelerine 20 gün kaldı!

Yaklaşık 24 milyon emlak vergisi mükellefinin, 2015 yılı emlak vergisinin ikinci (son) taksitini, 30 Kasım Pazartesi mesai saati sonuna ödemeleri gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Devlet kurumlarının bina yapmasındaki yasal engeller kaldırıldı!

Bakanlar Kurulu kararına göre tüm devlet kurumları, rant sağlama amacı da dahil olmak üzere bundan sonra yapacakları binaların önündeki yasal engelleri kaldırdı.

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisinin 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisinin ikinci taksiti için tanınan süre 30 Kasım'da sona erecek. Uzmanlar, gecikme faiziyle vergi ödemek istemeyenlerin ellerini çabuk tutmaları uyarısında bulundu.

Damga vergisinin yükümlüsü kimdir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, damga vergisinin yükümlüsü kimdir? Damga vergisini kim öder?

Elit Grup İnşaat Turizm Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elit Grup İnşaat Turizm Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ayşe Evren Kayabaş ve Mustafa Sezgin Mınak ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 18 Eylül'de Bakırköy'de kuruldu.

kurumlar vergisinin tarhı Haberi

kurumlar vergisinin tarhı

Kurumlar vergisinin tarhı!

2013 yılı dönemine ait kurumlar vergisinin ödemesi Nisan ayında yapılıyor. Vergi ödemelerinden önce beyanın verilmiş olması gerekiyor. Kurumlar vergisi beyanları 25 Nisan'da, vergi ödemeleri ise 30 Nisan'da son buluyor.


Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınıyor.


Vergilendirme dönemi ve tarhiyat

- Kurumlar vergisinde vergilendirme dönemi, hesap dönemidir. Kendilerine özel hesap dönemi tayin edilenlerin vergilendirme dönemi ise özel hesap dönemleridir.


- Kesinti suretiyle ödenen vergilerde, istihkak sahiplerince ayrıca yıllık beyanname verilmeyen hallerde, vergi kesintisinin ilgili bulunduğu dönemler vergilendirme dönemi sayılır.


- Kurumlar vergisi, beyannamenin verildiği vergi dairesince tarh olunur.


- Kurumlar vergisi, bu Kanuna göre mükellef olanların tüzel kişiliği adına; iktisadî kamu kuruluşları ile derneklere ve vakıflara ait iktisadî işletmelerden tüzel kişiliği haiz olmayanlar için bağlı oldukları kamu tüzel kişileri ya da...