21 / 05 / 2024

kütüphane olan eski thy uçağı

kütüphane olan eski thy uçağı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında hayata geçirilecek proje kapsamında, uçuş ömrünü dolduran 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi uçağın bir firmadan satın alındığını söyledi....

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

SGK uzmanı Ali Tezel, 15 Kasım'dan itibaren dağıtılacak olan 5.000 TL'lik emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Bu ödemeden yararlanamayacak kişileri ve en düşük emekli maaşı alanları olumsuz bir gelişme beklediğini belirtti.

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Skoda’dan kötü sürpriz! Karoq modelinin Eylül 2023 fiyatı tamı tamına 50 bin TL zamlandı!

Dayaklılığını, güvenliliği, teknolojisi ve konforuyla ön plana çıkan ve özellikle Türkiye’de oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Skoda’dan eylül ayı kapsamında kötü bir haber geldi. Skoda, Karoq modeline bu ay için tam 50 bin TL zam yaptığını açıkladı.

Altını olanlara kötü haber geldi

Altını olan vatandaşlara kötü bir haber geldi. Altın piyasasında her şey sil baştan. İşte detaylar...

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere kötü haber! Bankalar kredi veremiyor! Faizler 20 yılın zirvesinde! 

Yüksek enflasyon ortamında geçinmekte zorlanan vatandaşların tek umudu olan ihtiyaç kredisi ile ilgili kötü haber geldi. Faizler 20 yılın zirvesine yükselirken, bankalar kredi veremiyor. İşte ayrıntılar...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Tesla alacaklara kötü haber geldi! Türkiye fiyatlarındaki artış dudak uçuklatıyor!

Tesla araç almayı planlayanlara kötü haber geldi. Tesla Türkiye fiyatlarına zam yaptı. Elektrikli araç denince akla ilk gelen markalardan olan Tesla Türkiye fiyatlarını oldukça artırdı.

EYT'lilere kötü haber verildi! SGK uzmanı uyardı! O paralar geri alınabilir!

EYT’lilere kötü haber verildi. EYT’li olan vatandaşlar başvurularına devam ediyor. Bu esnada uzman isimden uyarı geldi. İşte detaylar!

Doları olanlara kötü haber şimdi geldi! Kimse bunu beklemiyordu! Elinde 1 doları bile olan dondu kaldı! Acil bakın

Doları olanlara kötü haber şimdi geldi! Kimse bunu beklemiyordu! Elinde 1 doları bile olan dondu kaldı! Acil bakın.

kütüphane olan eski thy uçağı Haberi

kütüphane olan eski thy uçağı

Çankırı Belediyesi'nin Türk Hava Yolları'ndan satıl aldığı uçuş ömrünü doldurmuş 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi yolcu uçağı, kütüphane olarak kullanılacak.


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında hayata geçirilecek proje kapsamında, uçuş ömrünü dolduran 375 yolcu kapasiteli Airbus A 300 tipi uçağın bir firmadan satın alındığını söyledi. 


Uçağın parçalar halinde 5 tırla kente getirildiğini anlatan Dinç, şunları kaydetti:


"Kent Park'ın yanındaki arazide montaj işlemleri devam eden uçağı mart ayına kadar tamamlayıp, kütüphane olarak hizmete alacağız. Uçakta düzenleme çalışmaları sürüyor. Uçağımızın iç dizaynını hem kafe hem de kütüphane şeklinde yapacağız. Aileler çocuklarıyla buraya gelip vakit geçirebilecek. Uçağımız çok büyük. Aynı anda 150 öğrencinin kitap okuyabileceği kapasiteye sahip."


Dinç, çocukların yetiştirilmesinde kitabın önem taşıdığını vurgulayarak, "Uçağın yanı...