05 / 05 / 2024

kuzey kıbrıs emlak sektörü

kuzey kıbrıs emlak sektörü

2015 Kuzey Kıbrıs Emlak Piyasası...Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turisti ağırlayan Kuzey Kıbrıs'ta yazlık ev alan Avrupalıların sayısı her geçen gün artıyor.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

kuzey kıbrıs emlak sektörü Haberi

kuzey kıbrıs emlak sektörü

Özellikle 2014 yılından sonra tekrardan İngiliz ailelerin tercih ettiği Kuzey Kıbrıs'taki yazlık evlerin en büyük avantajı ise uygun fiyatları. Avrupa'daki konut fiyatları ile karşılaştırıldığında tam bir fırsatlar diyarı olan Kuzey Kıbrıs, sıcak Akdeniz iklimi, uzun yaz mevsimi, masmavi denizi ve doğal güzellikleri ile de uluslararası konut yatırımcısının dikkatini çekiyor. Kuzey Kıbrıs Gayrienkul Piyasasısı 2014 sonrası istanbuldan sonra yerli ve yabancı yatırımcıların gozdesi olmaya başladı.En fazla konut alanların başında İngiliz, rus, arap ,İsvirce,Finlandiya ve Norvecliler Turklerden sonra başı cekmekte.

2015 yıllı itibari ile Ruslardan sonra Arap dünyasınında Kuzey Kıbrıs konut pazarına daha da cazip bakmaya başladı su anda ismini gizleyen buyuk sirketlerin temsilcileri ozelikle Girne ve Magosa bolgesinde emlak alımı yatırımı ve piyasa araştırması yapmaya başladı.

Her ne kadarda Arapların Kuzey Kıbrıs...