02 / 10 / 2024

kuzey kıbrıs gayrimenkul yatırımları

kuzey kıbrıs gayrimenkul yatırımları

Tek Borsa dergisi bu haftaki sayısında Kıbrıs dosyasını açtı. Dünyada uzun vadeli yatırımda en favori yerler arasında gösterilen, emlak piyasasının krizde olduğu Kuzey Kıbrıs'ta şimdi yatırım için en doğru zaman... Peki adada en karlı yatırım hangisi, kon

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımları artış gösterirken, Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki  gayrimenkul projelerinde yaşanan tapu sorunlarına dikkat çekerek, yatırımcıları güvenli projelere yönelmeleri konusunda uyarılar yaptı.

Konut fiyatları 4 yıldır artıyor! İşte Kıbrıs'ın en çok kazandıran bölgeleri! 

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyor. Ada'da konut fiyatları 4 yıldır artıyor. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Kıbrıs'ta konut fiyatları bir yılda yüzde 22 arttı! 

Kuzey Kıbrıs konut piyasasında gerek “yabancıların” aşırı ilgisiyle gerek inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle fiyatlar bir yılda yüzde 22 arttı.

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!

Yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Kuzey Kıbrıs’ta konut fiyatlarının “Sterlin” bazındaki sert yükselişi hız kesmeden sürdürürken, konut fiyatlarının tam 42 aydır sterlin bazında arttığı belirtildi. 

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyır. EVA Gayrimenkul Değerleme Personeli Eylül Helin Gül, Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Dubai ve Kıbrıs!

Yaptığı açıklamada gayrimenkul ve emlak piyasasının toparlanma eğilimi gösterdiğini dile getiren Remax Revizyon Broker’ı Ramazan Sakallı, son dönemde yatırımcıların yeni rotasının Dubai ve Kıbrıs olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan yaptığı açıklamada yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

kuzey kıbrıs gayrimenkul yatırımları Haberi

kuzey kıbrıs gayrimenkul yatırımları

"Kelepir fiyatına satılık konutlar, gel, gör, fiyat teklif et"... Kuzey Kıbrıs'ta şimdilerde gazete ve dergilerde boy boy yer alan bu ilanlara sıkça rastlamak mümkün. Çünkü, bundan yaklaşık üç yıl önce Kuzey Kıbrıs tarafının Annan Planı'na "evet" demesinin ardından büyük bir patlama yaşayan emlak sektörü, şu aralar en zor günlerini yaşıyor. Sektörde eski parlak günlerden eser yok. Arz fazlasından dolayı elde kalan binlerce konut satılmayı bekliyor. Evleri zamanında teslim edilmeyen ya da satıldığı halde yarım bırakılmış mağdur durumda birçok yabancı yatırımcı var. Ellerinde konut kalan ya da inşaatlarını nakit yetersizliğinden tamamlayamayan yüzlerce inşaat firması bulunuyor. Tablo özetle bu. Kıbrıs'ta emlak piyasasının içinde bulunduğu bu durum, aslında yatırımcılar için önemli fırsatlar barındırıyor. Bunu biz değil adadaki emlakçılar söylüyor. Emlakçıların hepsi ağız...