27 / 05 / 2024

Lana Kudumovic

Lana Kudumovic

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi. İşte ayrıntılar...

B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

Ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldığı duyuruldu. Buna göre, yapılana açıklama kapsamında Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklik resmen yürürlüğe girerek uygulanmaya başlandığını kaydetti. İşte haberin detayları.

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılana açıklama kapsamında son haberlere göre;  Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile personel alımına başlayacağını açıkladı. En az 38 bin TL maaş verilecek olan personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Adalet Bakanlığı yüksek maaşlı personel alımı az önce başladı! Açık kadrolar ve son başvuru tarihi peş peşe açıklandı!

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden personel alımına ilişkin bir ilan paylaştı. İlana göre, Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 32 personel alınacak.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı: Hangi kadrolar ve şartlar geçerli?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yeni personel alımı için başvuruları kabul edeceğini duyurdu. İlana göre başvuruda bulunacak adayların, en az lise mezunu olmalarının yanı sıra, 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. İşte bu özel iş ilanının detayları haberin devamında...

Sinpaş Finans Şehir Boulevard fiyat listesi Ağustos 2023!

Sinpaş Finans Şehir Boulevard fiyat listesi Ağustos 2023 haberimizde yer alıyor. 24 ay vade imkanı sağlana projede 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon olmak üzere toplam 134 konut bulunuyor.

Garanti, Ziraat ve Yapı Kredi Bankası kesenin ağzını yırtılana kadar açtı. Emekli promosyonunda dev rakam

Bankalar emekli maaşlarına zam gelmeden önce emekli vatandaşların kendi bünyelerinden maaş almalarını sağlamak adına büyük bir çaba gösteriyor. Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Ziraat Bankası'ndan da konuyla ilgili önemli bir adım geldi.

İş Bankası mobilden katılana 600 TL mutfak desteği veriyor! Başvurmak için yapılması gerekenler!

Vatandaşların yüzünü güldürecek yeni bir haber geldi. İşte o banka 600 TL’lik ufak desteği veriyor. 600 TL mutfak desteği verilecek. Bu destekten herkes yararlanabilecek. İşte tüm detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel kadro dağılımı belli oldu! Son Başvuru 30 Mart 2023!

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı yapacak. İlana son başvuru tarihi 30 Mart 2023 olarak belirlendi. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Ziraat Bankasından müşterilerine kampanya! Kampanyaya katılana 2000 TL hediye veriyor!

Ziraat Bankası, müşterilerine kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor! Kampanyaya katılan müşteriler, tam 2000 TL hediye kazanacaklar. Katılım için son tarih olarak 31 Mart olarak açıklandı.

Herkes başvurabiliyor! ODTÜ çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu! Son başvuru 20 Mart 2023!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 156 Sözleşmeli Personel istihdam edeceğini duyurdu. İlana başvuruların 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 17.30'da sona ereceği bildirildi. İşte kadro dağlımı ve başvuru şartlarının detayları…

O belediye rekor sayıda personel alacak! Şöfor, acil tıp teknisyeni, park bakım personeli, grafiker, muhasebeci...

İş arayanlar ilanları yakından takip ederken son açıklama Çanakkale Belediyesi'nden geldi. İlana başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları belli oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli İşçi alım ilanını yayımladı! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

En az ilkokul mezunu olmak yeterli oluyor! Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli İşçi alım ilanını yayımladı! İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Lana Kudumovic Haberi

Lana Kudumovic

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi.


Kudumovic, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün Viyana Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği "Yerel Türk Mimarisi" konferanslar dizisinin üçüncüsüne katıldı.


"Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans veren Kudumovic, Balkanların 14. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından fethedildikten sonra hem kültürel hem mimari açıdan büyük değişim yaşadığını ve bu coğrafyanın yeni bir dil, yeni bir kültür ve İslam felsefesi ile tanıştığını dile getirdi. 


Balkan coğrafyasında hüküm süren Osmanlının bu dönemlerde inşa ettiği, fikir öncülüğü yaptığı mimari üslupları ve eserleri kapsadığını vurgulayan Kudumovic, sosyo-ekonomik değişimlerden sonra İslami nitelikler taşıyan şehirler kurulup, varolan yapı ve şehirlerin de bu kentsel dönüşüme uydurulduğunu söyledi.


15. yüzyıl ortalarından 19....