15 / 05 / 2024

Laodikyada Helenistlik döneme ait kalıntılar

Laodikyada Helenistlik döneme ait kalıntılar

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Celal Şimşek, antik kentte çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlayacağı açıklandı. Buna göre, İstanbullular, artık İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kendi İstanbulkartları arasında veya istedikleri başka bir kullanıcının İstanbulkart'ına ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Ev sahipleri aman dikkat! Kiracıların eline düşmeyin...

Günümüzde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar artarak devam ediyor. Kiracılar ile ev sahipleri arasında yeni bir döneme girildiği kaydedildi. Ev sahipleri kiracıları bugüne kadar sıkıştırırken şimdi vergi cezası nedeni ile ev sahipleri kiracıların peşinde...

Aracı olanlar dikkat! Plakalarda yeni dönem resmen başladı! Mevcuttaki plakalar ne olacak?

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni uygulama resmen başladı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren plakalarda yeni döneme girilmesiyle birlikte tüm tescil plakalarında karekod bulunacak. İşte ayrıntılar...

Togg çok yakında internette! Togg'un yeni dönemi 2024'te başlıyor...

Yerli otomobil Togg markası için yeni bir döneme önümüzdeki sene girileceği kaydedildi. Buna göre, tanıtıldığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi gören hem tasarımı ile hem de yeni özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Togg, çok yakında internette olacak. işte konuya ilişkin detaylar...

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Akaryakıtta geri sayım! Yeni döneme az kaldı

Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığı engellemek amacıyla 1 Ocak 2025’ten itibaren devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için (UTTS) çok kısa süre kaldı.

Kredi kartı olanlara kötü haber! Eğer yüksek limitli kartınız varsa hemen bakın! Yeni döneme geçiliyor...

Orta Vadeli Program'ın açıklanmasının ardından harekete geçen bankalar, yüksek limitli kredi kartlarında limit düşürmeye gittti.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Altında yeni döneme girilecek diyen Hatice Kolçak altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın, dolar ve kripto para piyasası ile ilgili yaptığı yorumlarla bilinen ünlü ekonomist Hatice Kolçak ''altında yeni döneme girilecek'' diyerek altının geleceği seviyeyi açıkladı.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Sıfır araçta yeni dönem! Fiyatları düşürecek gelişme

Sıfır otomobil satışlarında yeni bir döneme giriliyor. Bir tarafta da ön satışına başlanan otomobillerin saatler içinde tükenmesi de dikkat çekti. Daha ilk saatlerde biten sıfır araçlar karşısında bazı modellerde yaşanan bolluk atılan adımların işe yaraması olarak yorumlandı.

Laodikyada Helenistlik döneme ait kalıntılar Haberi

Laodikyada Helenistlik döneme ait kalıntılar

Celal Şimşek, ''Kazı çalışmalarında Helenistlik dönemde kentin tahmin ettiğimizin dışında çok yayıldığını tespit ettik. Bu döneme ait çok güzel anıtsal nitelikte kandil, çanak, çömlekler ortaya çıktı'' dedi. Anadolu'nun en büyük antik kentlerinden biri olan UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Laodikya Antik Kenti'nde çalışmalar, 2014'de kesintisiz olarak 12 ay boyunca devam...