06 / 05 / 2024

latin amerika ülkeleri dini liderler zirvesi

latin amerika ülkeleri dini liderler zirvesi

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

S&P CoreLogic Case-Shiller açıkladı, Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

Amerika'dan nasıl ev alınır?

Amerika'da şu sıralar konut kredisi faizleri en düşük oranda. Belirli koşulları yerine getiren Türkler Amerika'da konut sahibi olabiliyor.  

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev kripto para vurgunu!

Amerika'da 36 milyon dolarlık dev bir kripto para vurgunu gerçekleştirildi. 16 yaşındaki genç hacker, 6 milyon dolarlık kripto para ile yakalandı.

Konut satışında Amerika ve Avrupa’daki modeller örnek alınmalı!

Türkiye'de sayılarının 300 bine ulaştığı belirtilen konut mağdurları senelerdir çözüm arıyor. Uzmanlar Türkiye'de ev alım satımında Amerika ve Avrupa’daki satış modellerinin örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Sörfçü Enes Yılmazer Amerika'nın lüks malikanelerini tanıtacak!

Sörf sporunda üç kez şampiyonluk elde eden Enes Yılmazer Amerika'nın lüks malikanelerinin tanıtılacağı reklam filmlerinde oynayacak. 

Amerika'da gayrimenkul yatırımları borsayı solladı!

Ekonomide kazançlı yatırım yapmak isteyen vatandaşların bir kısmı borsayı tercih ederken bir kısmı da gayrimenkulü tercih ediyor. Amerika'da yapılan araştırmalara göre; son zamanlarda gayrimenkul yatırımları borsa yatırımlarını tahtından etti. 

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Türklere Amerika'da konut sahibi olma fırsatı!

Amerika'nın emlak broker'larından International Realtors Group ile Cengiz Bayırlı'nın kurucusu olduğu Property Invest USA şirketi birleşti. Birleşmeyle birlikte portföyü çoğaltan ortaklar, Türk yatırımcılara cazip fiyatlı ve üç yıl kira garantili ev satın alma imkanı sunuyor.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

latin amerika ülkeleri dini liderler zirvesi Haberi

latin amerika ülkeleri dini liderler zirvesi

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söylemiş ve Kolomp’un Küba sahillerine geldiğinde burada bir cami gördüğünü anılarında yazdığının altını çizmişti.


Bu konuda tek kaynak Kolomp'un anıları değil. İslâm tarihçisi Mesudî, 956 yılında kaleme aldığı eserinde Küba'daki islam varlığını anlatmıştır. Sonraki tarihlerde başka bir Berberî sultanı da, 3000 kayıkla Amerika'ya gitmiştir. Bundan sonra Berberîler, Batı Afrika kıyılarından hareketle sık sık Amerika'ya ulaşacaklar ve orada yerleşik bir bölge oluşturacaklardır. Kolomb hâtıralarında bunu, Küba'da Berberî kabileler gördüğünü ve Arapça konuştuklarını söyleyerek tasdik...