02 / 05 / 2024

Leasing sektöründe iş hacmi

Leasing sektöründe iş hacmi

KDV indirimi ile 2014'e dopingli giren leasing sektöründe, iş hacminin tavan yaptığı 2007 yılına dönülmesi öngörülüyor. İşlem hacminin 2013'te 7 milyar dolar, 2014'te ise 8 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor...

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

İran'da inşaat sektöründe çalışan işçilerin eylemine hapis cezası!

İran'ın Merkezi eyaletine bağlı Arak kentinde maaşları ödenmediği sebebiyle Ekim 2019'da gösteriler düzenleyen işçilerin yargılandığı davada 42 inşaat sektöründe çalışan işçi için birer yıl hapis kararı alındı.

Leasing sektöründe iş hacmi Haberi

Leasing sektöründe iş hacmi

KDV indirimi ile 2014'e dopingli giren leasing sektöründe, iş hacminin tavan yaptığı 2007 yılına dönülmesi öngörülüyor. İşlem hacminin 2013'te 7 milyar dolar, 2014'te ise 8 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. 


Leasing sektörü, 2013 yılında getirilen düzenlemelerin meyvelerini 2014 yılında toplayacak. Makine leasinglerinde yüzde 1 KDV kapsamının genişletilmesi, şirket portföylerindeki taşınmazların ek maliyetlere katlanmadan satıp geri kiralanabilmesi, yazılım sektörünün kapsama alınması ve filo kiralama yolunun açılmasıyla birlikte, 2014 yılında sektörün eski günlerine geri dönmesi bekleniyor. 


Leasing işlemlerinde yüzde 1 olan KDV, 2007 yılının son günlerinde yüzde 18'e çekilmesi üe sektör büyük bir avantajını kaybetmişti. 2007 yılında 8 milyar dolarlık hacme ulaşan sektörün 2013'ü 7 milyar dolar ile kapatması bekleniyor. 2011 yılı sonunda geri getirilen yüzde 1 KDV uygulaması kapsamının 1 Aralık...