02 / 05 / 2024

LEED sertifikalı bina sayısı

LEED sertifikalı bina sayısı

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Dr. Duygu Erten, ortalama bir yeşil binanın, yılda 100 bin lira tasarruf ettiğini belirterek, "Eğer 1 milyon bina 'yeşil' olursa, yılda 100 milyar lira tasarruf edebiliriz" dedi...

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik merkez ofisi Manzara Adalar'a taşındı!

Anadolu Hayat Emeklilik’in verimli ve modern bir çalışma ortamı sunan, sürdürülebilir ve çevre dostu Leed sertifikalı yeni ofisi, Manzara Adalar Kartal’da 3 Eylül tarihinden itibaren faaliyet göstermeye başladı.

Kartal Manzara Adalar'a LEED Platinum Sertifikası!

İş GYO Manzara Adalar projesinin ofis blokları, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen “LEED Platinum” ile ödüllendirildi.

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. 

Soyak Konforia'ya LEED Silver yeşil bina sertifikası!

Türkiye'nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı'nın, İstanbul Kuzey Bahçeşehir'de hayata geçirdiği Soyak Konforia Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almayı kazandı.   

LEED sertifikalı bina sayısı Haberi

LEED sertifikalı bina sayısı

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Dr. Duygu Erten, ortalama bir yeşil binanın, yılda 100 bin lira tasarruf ettiğini belirterek, "Eğer 1 milyon bina 'yeşil' olursa, yılda 100 milyar lira tasarruf edebiliriz" dedi. Yeşil bina sayısını, sertifikalı binalara bakarak verebildiklerini dile getiren Erten, "Türkiye'de şu anda yaklaşık 60 tane sertifika almış bina, 313 tane de LEED sertifikasına başvuru kaydı var" dedi. Erten, toplamda 600 kadar binanın bu çalışmayı yaptığı halde sertifika almadığı tahmininde bulunarak, bunun sebebinin sertifikasyonun maliyeti veya bu işin yapılması için gerekli olan çalışmanın zorluğu olduğunu söyledi. Erten, bu işin en kolay yolunun, kişilerin kendi kurumlarında uzmanlar yetiştirerek, kendi binalarını kendilerinin değerlemesi olduğunun altını çizdi. Yeşil binanın en yaygın olduğu illerin başında İstanbul'un geldiğini belirten Erten,...