05 / 05 / 2024

Libyadaki mevcut belirsizliğin inşaat sektörüne etkisi

Libyadaki mevcut belirsizliğin inşaat sektörüne etkisi

Libya ve Irak'ta devam eden çatışmalar Türk müteahhitlerini de olumsuz etkiliyor. Müteahhitlerimiz, özellikle Libya'daki olumsuz durumun devam etmesi nedeniyle bu ülkede uzun zamandır faaliyet gösteremiyor.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalması kesinleşti. Bu nedenle piyasalarda ikinci tur seçimlerinin yapılacağı 28 Mayıs tarihine kadar belirsizliğin süreceğin ifade edildi.

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!

Seçime son bir gün kala Borsa İstanbul’da hareketlilik beklentilerine paralel olarak fazlasıyla yüksek seyrediyor. Ayrıca, cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin seçimden çekildiğini açıklaması, seçime ilişkin belirsizliğin kalkacağı düşüncesiyle piyasalar seçime olumlu bir zeminde giriyor.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Borsa İstanbul’da hangi hisseler kazandırdı? En fazla hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,14 oranında değer artışıyla kapadı. Piyasa çevreleri, dünya genelinde para politikalarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle pay piyasalarında dalgalı seyrin hakim olduğunu belirtiyor.

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi

Fed, Bej Kitap’ta ekonomik görünümdeki karamsarlığa vurgu yaptı!

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan Bej Kitap raporunda, faiz oranları ve enflasyonun ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği, birçok katılımcının ekonomik görünüme ilişkin belirsizliğin ve karamsarlığın arttığı ifade edildi.

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Dünya devi, 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Küresel ekonomideki daralma ve belirsizliğin artması nedeniyle e-ticaret devi Amazon'un küresel iş gücünün yüzde 3'üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı açıklandı.

FED'den kritik enflasyon açıklaması!

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik görünümün Mayıs ayından bu yana kötüleştiğini ve görünüme ilişkin belirsizliğin yüksek kaldığını ve ülkedeki enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek kaldığını bildirdi.

Saat verip duyurdu! Binlerce kişi bir mail ile işsiz kalacak! İşten kovulacakları saati bekliyorlar

Twitter'ın yeni sahibi ünlü milyarder Elon Musk, çalışanlarına bir e postayla bugün işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını öğreneceklerini söyledi hatta bunun için saat bile verdi. Milyarder iş insanı Elon Musk’ın bir hafta süren belirsizliğin ardından, yeni planlar arasında şirketin yarısını işten çıka

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Libyadaki mevcut belirsizliğin inşaat sektörüne etkisi Haberi

Libyadaki mevcut belirsizliğin inşaat sektörüne etkisi

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Kasım 2015 Türkiye İnşaat Raporu'na göre, Türk müteahhitler, 2015 yılının ilk 9 ayında yurtdışında 15.3 milyar dolar değerinde 92 yeni proje üstlendi. Bu dönemde üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımında ilk 5 ülke sırasıyla Kuveyt (yüzde 28.4), Türkmenistan (yüzde 20.0), Rusya (yüzde 15.0), Cezayir (yüzde 13.7) ve Suudi Arabistan (yüzde 6.6) oldu. Bu dönemde Kuveyt'te üstlenilen 4.3 milyar dolar tutarındaki Kuveyt Uluslararası Hava Limanı Projesi bir Türk firmasının bugüne kadar tek başına aldığı en büyük proje oldu. Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Eylül sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 626 projenin toplam bedeli 318.6 milyar dolara ulaştı. 


Önemli pazarlarda sıkıntı büyük 

En önemli pazarlardan olan Libya'da mevcut belirsizlik durumuna bir çözüm getirilememesi Türk müteahhitleri olumsuz etkiliyor. Bu arada...