05 / 05 / 2024

Libyadaki mevcut belirsizlik etkileri

Libyadaki mevcut belirsizlik etkileri

Libya ve Irak'ta devam eden çatışmalar Türk müteahhitlerini de olumsuz etkiliyor. Müteahhitlerimiz, özellikle Libya'daki olumsuz durumun devam etmesi nedeniyle bu ülkede uzun zamandır faaliyet gösteremiyor.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

TÜVTÜRK açıkladı, mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerine zam yapılacağı hakkındaki haberler doğrultusunda bir açıklamada bulundu. Buna göre mevcut araç muayene ücretleri 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 14 Mayıs -28 Mayıs arasında geçen dönem piyasalarda belirsizlik hakimken bu belirsizlik sona erdi. Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2,52 artışla 4.696,17 puandan başladı.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

Petrole Ukrayna zam mı geliyor mu?

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz sonrasında petrol piyasasında bir belirsizlik hakim olurken uzmanlar mevcut durumu değerlendirdi. İşte petrol fiyatları ile ilgili öngörüler...

Türkiye’deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’i yalıtımsız!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Ali Kurt: Kentsel dönüşüm mevcut kaynaklarla mümkün!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, rantsal değil, kentsel dönüşümün mevcut kaynaklarla mümkün olduğunu belirtiyor ve bir öneride bulunuyor. 

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Emekliye 3 maaş avans! Mevcut emekliler de avans alabilir mi?

Yeni emeklinin avans imkanının, mevcut emekliye de sağlanması gündeme geldi. Sistemin hayata geçmesiyle, emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya yazılı başvuru yapıp maaşının 3 katına kadar avans isteyebiliyor. İşte tüm merak edilenler...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Gayrimenkulde mevcut ekspertiz uygulaması değiştirilmeli!

MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, COVID-19'un ekonomik etkileriyle mücadeleye ilişkin tavsiyelerde bulundu. Dalgakıran, "Gayrimenkulde mevcut ekspertiz uygulamasının değiştirilmeli" dedi..

Libyadaki mevcut belirsizlik etkileri Haberi

Libyadaki mevcut belirsizlik etkileri

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Kasım 2015 Türkiye İnşaat Raporu'na göre, Türk müteahhitler, 2015 yılının ilk 9 ayında yurtdışında 15.3 milyar dolar değerinde 92 yeni proje üstlendi. Bu dönemde üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımında ilk 5 ülke sırasıyla Kuveyt (yüzde 28.4), Türkmenistan (yüzde 20.0), Rusya (yüzde 15.0), Cezayir (yüzde 13.7) ve Suudi Arabistan (yüzde 6.6) oldu. Bu dönemde Kuveyt'te üstlenilen 4.3 milyar dolar tutarındaki Kuveyt Uluslararası Hava Limanı Projesi bir Türk firmasının bugüne kadar tek başına aldığı en büyük proje oldu. Türk müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2015 Eylül sonuna kadar 104 ülkede üstlenilen 8 bin 626 projenin toplam bedeli 318.6 milyar dolara ulaştı. 


Önemli pazarlarda sıkıntı büyük 

En önemli pazarlardan olan Libya'da mevcut belirsizlik durumuna bir çözüm getirilememesi Türk müteahhitleri olumsuz etkiliyor. Bu arada...