05 / 07 / 2024

Limak Enerji Üst Yöneticisi Birol Ergüven

Limak Enerji Üst Yöneticisi Birol Ergüven

Limak Enerji Üst Yöneticisi Ergüven, yenilenebilir enerji kullanımını desteklediklerini ancak ülkenin tüm enerji ihtiyacının buradan karşılanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Grup Yapı Enerji Anonim Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Üstün, Nafi Ergül, Faruk Bilal Şener ve Mustafa Yağcı ortaklığında kuruldu. 

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tasarruf detaylarını da paylaştı...

Limak, St Petersburg'da 135 bin metrekarelik bina inşa edecek!

Gazprom’a ait St Petersburg yakınlarındaki Ust-Luga projesini sürdüren RusHimAlyans ile Limak Construction arasında yapılan sözleşme çerçevesinde projedeki yardımcı tesisleri Limak inşa edecek. Projede gaz işletme kompleksinin çevresinde 135 bin metrekare büyüklüğünde bina yapılacak.

Emin Grup, Emin Üstün Holding çatısında bir araya geldi!

Türkiye'de 1991 yılında kurulan ve faizsiz konut sistemi, otomotiv, enerji, sigorta, inşaat, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda faaliyet gösteren, üretim ve yatırımlar gerçekleştiren Emin Grup, şirketler topluluğu olarak Emin Üstün Holding oldu.

Üst Teknik Yapı İnşaat Enerji Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üst Teknik Yapı İnşaat Enerji Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Aydın ve Ceynur Aydın ortaklığında kuruldu.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Limak yeniden konut sektörüne giriyor!

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding yeniden konut sektörüne giriyor.

Limak -Konar Enerji Gönen'de GES yaptı!

Limak-Konar Enerji Isparta Gönen'de güneş enerji santrali kuruldu. Santralin kuruluş aşaması Time Lapse Türkiye tarafından görüntülendi.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Limak'tan 2 yeni yatırım projesi!

Limak Holding, Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri. Birçok büyük projeye imza atan firmayı kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor.

Limak Enerji Üst Yöneticisi Birol Ergüven Haberi

Limak Enerji Üst Yöneticisi Birol Ergüven

Limak Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Birol Ergüven, yenilenebilir enerji kullanımını desteklediklerini ve şirket olarak kendilerinin de bu alanda yatırım yaptığını belirterek, "Ama ülkenin tüm enerji ihtiyacının buradan karşılanması Türkiye gibi ülkelerde mümkün değil. Nükleer enerji santrali, teknik açıdan da ticari açıdan da gerekli, bunu da kullanmak zorundayız" dedi.


Ergüven, Türkiye'deki yenilenebilir enerji kapasitesi, nükleer enerji, Limak Enerji bünyesinde yapılan çalışmalar ve şirket hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi.


Türkiye'nin hiç değişmeyen, sürekliliği olan bir enerji tüketimi olduğuna işaret edip, bunun politika değil fizik kanunu olduğunu ifade eden Ergüven, kaynağı, şu an için yenilenebilir enerjiyle karşılamanın mümkün olmadığını anlattı.


Yenilenebilir enerjinin baz yük elektrik için yeterli olmadığını vurgulayan Ergüven, şöyle devam etti:


Yenilenebilir enerji kullanılmalıdır, destekliyoruz. Biz de yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz. Buna karşın bir ülkenin...