07 / 05 / 2024

lojman satışları resmi gazete

lojman satışları resmi gazete

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmalarına karar verilen 108 bin kamu lojmanının 3 bini satıldı. Kalan lojmanlar için Bakanlık tarafından satışları daha cazip hale getirmek için 120 ay taksitle ödeme imkanı getirildi…

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalış göstererek, 662 bine inerken, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konut satışları yüzde 17,5 azaldı! 2023'te 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı. Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azaldı.

Konut satışları yüzde 8,7 azaldı! 2023 Ekim'de 93 bin 761 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı ve 93 bin 761 oldu.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

SUV otomobil satışları yüzde 97,85 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ocak-ağustos döneminde SUV (Sport Utility Vehicle) gövde tipli otomobil satışları 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 97,85 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 49,3'e çıktı.

Konut satışları yüzde 44,4 azaldı! 2023 Haziran'da 83 bin 636 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Haziran ayında 83 bin 636 konut satıldı. konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 azaldı.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 18,5 arttı ve 938 bin 950'ye ulaştı.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

lojman satışları resmi gazete Haberi

lojman satışları resmi gazete

Geçen sene Maliye Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve kamu lojmanlarının satış yöntemini düzenleyen bildiride Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenleme gerçekleştirdi. Sözcü'den Erdoğan Sözer'in haberine göre, yeni düzenlemede kamu lojmanlarının satış işlemleri ile ilgili tüm yetkiler Maliye Bakanlığı'ndan alınarak daha önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün de devredildiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verildi. Lojmanların satışına artık lojmanların sahibi olan kurumların karar veremeyeceğine dair yeni bildiri Resmi Gazete'de yayımlandı. 

120 ay taksitle satış

Kurumların mülkiyetinde ya da tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar doğrudan satışa çıkarılacağı yeni düzenleme ile belirlendi. Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulan kamu konutları satış için uygun hale gelebilecek.  Asker, polis ve yargı mensuplarının kullandığı...