03 / 05 / 2024

SUV otomobil satışları yüzde 97,85 arttı!

SUV otomobil satışları yüzde 97,85 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ocak-ağustos döneminde SUV (Sport Utility Vehicle) gövde tipli otomobil satışları 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 97,85 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 49,3'e çıktı.



Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ocak-ağustos döneminde SUV (Sport Utility Vehicle) gövde tipli otomobil satışları yüzde 97,85 arttı!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre asfaltın dışında farklı arazi koşullarında da kullanılabilen SUV otomobiller, sürüş koşulları açısından da zengin bir yelpaze sunuyor.

Paylaşılan detaylara göre, geniş kabin ve bagaj hacmi ile dikkat çeken söz konusu bu otomobiller, kalabalık aileler tarafından da oldukça tercih ediliyor.

Ayrıca SUV otomobillerin, kent içinde kullanımı da giderek bir trend haline geliyor. Yine verilen bilgilere göre, özellikle yerden yüksek ve "kaslı" otomobilseverlerin gözdesi olan SUV'lar, kadın sürücüler tarafından da oldukça tercih edilmeye başlandı.

Anadolu Ajansı muhabirinin Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nden (ODMD) derlemiş olduğu bilgilere göre, Türkiye otomobil pazarında Ocak-Ağustos 2023 döneminde en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 49,3 pay ve 287 bin 343 satış rakamıyla SUV gövde tipli otomobiller oldu.

Böylelikle otomotiv pazarında satışı gerçekleştirilen neredeyse her iki araçtan bir tanesi SUV şeklinde kayıtlara geçti.

SUV otomobil satışları yüzde 97,85 arttı!

SEDAN OTOMOBİLLER 2. SIRAYA YERLEŞTİ

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, SUV otomobilleri, yüzde 27,3 pay ve 159 bin 105 adet satışla sedan ve yüzde 21,1 pay, 123 bin 34 adet satışla hatchback otomobiller izledi.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, diğer yüzde 2,3'lük satışlar da "MPV, CDV, spor ve station wagon" gövde tiplerinden meydane geldi.


SUV OTOMOBİL SATIŞLARINDA YÜZDE 97,85'LİK ARTIŞ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, 2022 yılının Ocak-Ağustos dönemine göre, bu senenin ocak-ağustos döneminde, sedan otomobillerin payı yüzde 36,9'dan 27,3'e düşerken, SUV'un payı yüzde 40,2'den yüzde 49,3'e ve hatchback gövde tipli otomobillerin payı da yüzde 20,8'den yüzde 21,1'e yükseldi.

Ayrıca açıklanan rakamlara göre, söz konusu dönemde SUV otomobil satışları yüzde 97,85, sedan otomobil satışları yüzde 21, hatchback otomobil satışları ise yüzde 72,87 artış gösterdi.

Motor satışları resmen katlandı! Sıfır almak isteyen 3-4 ay bekliyor: En düşük fiyatlı motosiklet 150 bin TL!

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Yaşlılık aylığı ve engelli maaşı alanlar hemen bakın! Maaşlar kaç TL oldu? Bakan Göktaş tek tek açıkladı!


Geri Dön