04 / 05 / 2024

Lojman tahsis komisyonlarının kurulması

Lojman tahsis komisyonlarının kurulması

Komisyon kararını gerektiren konutların oturmaya hak kazananlara tahsisi amacı ile, konut tahsis komisyonları kuruluyor. Peki, Lojman tahsis komisyonları nasıl kurulur? Lojman tahsis komisyonlarının görevleri nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 9 ilde 32 arazi ve taşınmazı tahsise çıkardı!

Tahsise çıkarılan yerler arasında Bodrum’da yer alan büyük bölümü orman alanı olan 40 bin dönümlük İçmeler ile Yalıçiftlik’teki alanlar ve yanında Antalya’da otel personeline lojman yapımını öngören 5 tahsis de bulunuyor.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Merkez Bankası'nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan'ın ailesine mi tahsis edildi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ailesini Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığı öne sürülerek aileye tahsis edileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Özak GYO, Antalya Serik'te lojman binası aldı! 142 milyon TL'ye! 

Özak GYO, Antalya Serik'te 142 milyon TL'ye lojman binası satın aldı. Şirket söz konusu satın almanın gerekçesini de açıkladı. İşte şirketten yapılan o açıklama...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Sarıyer Belediyesi'nden 3 milyarlık arazi için geri adım! Önce verdi, sonra geri aldı...

Sarıyer Belediyesi, Polis Merkezi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis ettiği İstinye’deki 3 milyar lira değerindeki, 15 bin 605 metrekarelik parselin tahsis kararını belediyeye ait SAGEM yapılmak istenmesi üzerine iptal etti.

Maaş ödemelerinde son dakika! 19, 21, 23, 25, 28 Kasım SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaş ödeme tarihleri!

Milyonlarca emekli maaş ödemelerinin hesaplara yatırılacağı takvimi sorguluyor. Emekli maaşı alanların ödemeleri tahsis numaralarının son hanesine göre belirleniyor. İşte Kasım 2023 ödeme takvimi...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihlerde hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınıza para yatacak tarihi öğrenin!

Emekliler için emekli aylığı ödeme tarihleri, her ayın başında büyük bir önem taşıyor. Bu tarihler, emeklilerin maaşlarını düzenli alabilmelerini sağlıyor. Genel olarak emekli aylığı ödeme tarihleri, tahsis numarasının son hanesine göre belirleniyor ve ödemeler, belirli bir takvime göre yapılıyor.

SSK ve Bağ-Kur’lulara son dakika zamlı maaş şoku! Zamlı maaş için hemen bakın!

Emekli aylığı ödemeleri, tahsis numarasının son hanesine göre belirlenen tarihlerde yapılıyor. Buna göre, SGK’ya bağlı SSK'lı emekliler ve Bağ-Kur'lular için emekli aylığı ödeme tarihleri farklılık gösteriyor. Bu kapsamda, SSK, Bağ-Kur ve 4C'li emekli zamlı maaş takvimi belli oldu. İşte tarihler...

Emeklilere Ağustos 2023 müjdesi! Tahsis no son hanesi 0-2-4-6-8-1-3-5-7-9 olanlar baksın!

Müjdeli haber emeklileri coşturdu! 25-26-27 Ağustos tarihleri önem arz ediyor! Tahsis numarasının son hanesi 0-2-4-6-8-1-3-5-7-9 olanlar için...

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

Lojman tahsis komisyonlarının kurulması Haberi

Lojman tahsis komisyonlarının kurulması

Lojman tahsis komisyonları!

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları tespit eden Kamu Konutları Yönetmeliğinde lojman tahsis komisyonlarına ilişin hususlara da yer veriliyor.


Söz konusu yönetmelik, Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde sayılan kamu kurum ve kuruluşları personelinin yararlanması için yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirme, satın alma ve kiralama suretiyle sağladıkları kamu konutlarını kapsıyor. 


Lojman tahsis komisyonlarının toplanması, lojman tahsis komisyonlarının çalışma esasları yönetmelikte şu şekilde açıklanıyor:


Lojman tahsis komisyonları nasıl kurulur?

Madde 18 – 

Komisyon kararını gerektiren konutların oturmaya hak kazananlara tahsisi amacı ile, konut tahsis komisyonları kurulur. Bu komisyonlar kurum veya kuruluşların yetkili makamlarınca belirlenen üç...