02 / 10 / 2024

Londra konut piyasası

Londra konut piyasası

Londra, kara para aklama faaliyetlerinin de küresel merkezi olarak kabul ediliyor. Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise henüz göreve gelmeden önce "Londra’nın hiper enflasyonun yaşandığı konut sektörünü kullanarak kara para aklayan insanlar var.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Konut piyasasında rüzgar tersine dönüyor! Ev fiyatlarındaki artış durdu!

2019 yılından itibaren hızla yükselişe geçen konut fiyatları son dönemlerde düşmeye başladı. Peki bu düşüş devam edecek mi? Girişimci Mert Budak, konut piyasasındaki son durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık konut piyasasında yeni dalgalanmaların başlayacağın özellikle de büyükşehirlerde kiralara yüzde 30 zam beklediğini açıkladı. 

Düşük faiz politikası ve KKM işbirliğinin faturası konut piyasasına kesildi! 

Konut piyasası son zamanlarda yüksek fiyatlarla mücadele ediyor. Kira ve konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken, Ekonomist Ensar Yılmaz, piyasadaki bu yükselişin nedenini düşük faiz politikası ve KKM işbirliğine bağladı. 

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut piyasasını yakından takip ediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu ve konut piyasasına değindi. İşte o açıklama...

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de emlakçıların, konut piyasasında fiyatları yukarı çektiği ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

Konut piyasası hareketlenmeye başladı! Fed faiz indirimi gelirse neler olacak? 

Finansal danışman, yatırımcı Hüseyin Kantürk, konut piyasasının hareketlendiğini dile getirdi. Peki bundan sonra neler olacak? İşte o açıklama...

Satılık konut piyasasında emlakçılar için 'şans' dönemi! Ya satılırsa... Değerinin 2 katında ev satışları yapılıyor!

Konut piyasasında durgun bir dönem yaşanıyor. Bazı ev sahipleri evlerini iki katı fiyatına satılığa çıkarırken vatandaşlar yüksek kredilerden dolayı konuta erişmekte zorluk yaşıyor. Peki konut fiyatları nominal olarak ne zaman düşecek? 

Konut piyasası 2025'ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin sekizinci kuruluş yılı etkinliğinde konuşan Serdar Akdoğan, konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konut piyasasının gözü 15 Eylül'de! Fiyatlarda nominal düşüş bekleniyor!

Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine 15 Eylül itibariyle geçilecek. Konut piyasasının gözü bu tarihe çevrilirken Turizmci Mert Budak fiyatlarda düşüşlerin olacağını açıkladı.

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

Konut piyasasında balon patladı! 600 binden fazla kiralık konuta ihtiyaç var!

Gayrimenkul uzmanları kiralık konuta olan talebin yükselmesiyle, konut piyasasının bu aydan itibaren hareketleneceğini belirtti.

Bir Bakışta Konut Piyasası Raporu açıklandı: İlk 6 ayda ipotekli konut satışları tarihinin en düşük seviyesine düştü!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Bir Bakışta Konut Piyasası Birinci Yarıyıl” başlıklı raporunda ilk altı ayda ipotekli konut satışlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. İşte son dakika konut sektörü verileri...

Londra konut piyasası Haberi

Londra konut piyasası


Dünyanın en büyük finans merkezi İngiltere’nin başkenti Londra, kara para aklama faaliyetlerinin de küresel merkezi olarak kabul ediliyor. Kentte, uluslararası kara para aklama faaliyetlerinin yoğunluğu dikkatleri çekiyor.


Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International) tahminlerine göre her yıl yaklaşık 23 ila 57 milyar sterlin arasında kara para Londra üzerinden aklanıyor. Örgütün resmi sitesinde özellikle Bangladeş, Kenya, Nijerya, Pakistan ve Zambia’dan yasa dışı yollarla çıkarılan paranın İngiltere’deki aracı kurumlar tarafından muhafaza edildiği belirtiliyor.


İngiliz Ulusal Suçlarla Mücadele Kurumu'nun (NCA) resmi sitesinde ise “Uluslararası boyutta kara para aklama faaliyetlerinin hacmine ilişkin eldeki en iyi tahmin, 2009 yılında küresel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 2,7’sine eşit olduğu, yani 1,6 trilyon ABD dolarına eşit olduğu yönünde. NCA yüzlerce milyar İngiliz sterlinin İngiltere’deki bankalar ve iştirakleri üzerinden...