02 / 05 / 2024

lübnan ekonomik kriz

lübnan ekonomik kriz

Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları, ülkede geniş çaplı protestoları başlattı.

Yolsuzluk devleti yedi bitirdi! Ülke ilk kez temerrüde düştü!

Uzun yıllardır devam eden yolsuzluğun tetiklediği ekonomik kriz yüzünden protestolarla sarsılan Lübnan, tarihinde ilk kez temerrüde düştü.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Seçimlerin sona ermesinin ardından yeni yönetimde ekonominin başına kimin geçeceği merak ediliyor. Ekonomik kriz, deprem ve seçim vaatleri nedeniyle ağır yük altına giren ekonomiyi yönetmek için Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın görev alabilecekleri belirtiliyor.

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

Memur zammında son dakika gelişmesi! Memur ek zam istiyor! Memurlara temmuz öncesi seyyanen zam yapılacak mı? 

Memurlar, ekonomik kriz ve enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini dile getirerek temmuz ayı gelmeden ek zam talep etti. Memurlara temmuz öncesi seyyanen zam yapılacak mı?  Memura ara zam yapılır mı? İşte memur zammında son dakika gelişmesi...

Uzmanlardan kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken uyarı: “Kiralar böyle düşmez”

Türkiye son bir seneden beri büyük bir barınma krizi yaşıyor. Bir taraftan ekonomik kriz yüzünden artan enflasyon diğer taraftan da yabancıya konut satışında patlama satılık konut ve kiralarda fahiş artışlara sebep oldu. Konut fiyatlarındaki artış durdurulamazken, devreye alınan uygulamalar da işe y

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi!

TCDD flaş zam sonrası gelen tepkiler üzerine indirime gitti! Tarife güncellendi! Ekonomik kriz nedeniyle bütçelerini dengelemekte zorlanan vatandaşlar, TCDD'ye yapılan yüzde 200'lük zam kararına tepki gösterdi. Meslek odaları ve kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan TCDD, aldığı kararda geri adım at

Ayda 9 bin 796 lira kazanamıyorsanız resmen açlık sınırındasınız!

Yüksek enflasyon, işsizlik ve ekonomik kriz vatandaşı zor durumda bırakırken sürekli artan fiyatlarla birlikte açlık sınırı da aynı oranda yükseldi. Birleşik Kamu-İş’in hesaplamasına göre asgari ücretliler açlık sınırının da altında kaldı.

Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Çalışma hayatı uzmanından önemli uyarı

Ekonomik kriz nedeniyle bütün dünyada ek işte çalışma furyası giderek yaygınlaşıyor. Peki işveren bu durumu yasaklayabilir mi? Birden fazla işte çalışma fesih sebebi mi? Hangi durumlarda yazılı izin gerekiyor? İşte bu konuda bilmeniz gerekenler...

Artış yüzde 110’u aştı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Yüksek enflasyon nedeniyle son 1, 2 yıldır yaşanan ekonomik kriz, vatandaşların da temel gıda ürünlerine erişimini zorlaştırdı. 2022 yılının ocak ve eylül arasındaki döneminde gıda fiyatlarındaki artış yüzde 110,6 oldu.

Peugeot Boxer kaliteli, kullanışlı ve ekonomik! Peugeot Boxer 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Peugeot Boxer’ın modern dış tasarımı ticari araç sınıfına damgasını vuruyor. Çıkıntılı hatlara sahip olan kaputu ile araç maksimum koruma da sunuyor. Gösterişli tamponu ile Peugeot Boxer, adeta yollarda sağlamlığı temsil ediyor.

lübnan ekonomik kriz Haberi

lübnan ekonomik kriz

Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları, ülkede geniş çaplı protestoları başlatırken, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yansımaları, Lübnan lirasının değer kaybı ve son olarak Beyrut'taki liman patlaması ekonomik krizi daha da derinleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları (petrol ürünleri ve sigaraya verginin artırılması ve WhatsApp uygulaması üzerinden iletişimden aylık 6 dolar vergi alınması) ülkede protestoların başlamasının ana nedeniydi.

Ardından geceleri Beyrut'ta ve diğer illerde protestolar başladı. Gösteriler sırasında yollar kesildi, banka şubelerinin ve mağazaların vitrinleri parçalandı ve hükümet istifa edene kadar açık grev ilan edildi.

Aynı gün hükümet iletişim vergisini iptal etti ancak gösteriler durmadı ve daha da ileri gitti. Güvenlik güçleri ve askerler ile göstericiler arasında başbakanlık binası önünde...