21 / 05 / 2024

Lübnan Hamidiye Sebili Beyrut

Lübnan Hamidiye Sebili Beyrut

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid tarafından yaptırılan Hamidiye Sebili'nin restorasyonunu tamamladı.

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

Düzce Merkez'e 81 odalı otel geliyor! 58 milyon liraya mal olacak!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Hamidiye Mahallesi, D-100 Karayolu Üzeri Çoban Mevkii, 1285 Sok. No:3 adresinde Rasyotek insan Kaynakları Bilişim Anonim şirketine ait olan otel genişletilerek, 81 Odalı Otel İşletmeciliği yapılması planlanıyor. Söz konusu otel projesi 58 milyon liraya mal olacak.

BİM’de çift kişilik pike 149 TL’ye, askılı kadın elbisesi 59 TL’ye, ayaklı su sebili 139 TL’ye düştü!

Tüketicilere her kategoride uygun fiyata ürün sunan BİM, yine indirimli ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda, 14 Temmuz’da BİM’de çift kişilik pike 149 TL’ye, askılı kadın elbisesi 59 TL’ye, ayaklı su sebili 139 TL’ye düşecek. İşte 14 Temmuz Cuma Bim fiyat listesi...

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Dijitsu Sıcak- Soğuk Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar ? 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Evlerin ve iş yerlerinin vazgeçilmezi su sebili aynı anda sıcak ve soğuk su elde etme açısından pratik bir kullanım imkanı sunuyor. Soğutma ve ısıtma gücü yüksek tasarıma sahip Dijitsu su sebili elimin altında sıcak ve soğuk suyum olsun diyenlerin tercihi. Peki su sebilinin özellikleri neler? 

Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?08 Şubat 2023 fiyat listesi

Siemens Damacanalı Su Sebili işyerlerinin vazgeçilmezi ögesi olan su sebilleri kullanım açısından da pratik olduğu için tercih ediliyor. Peki Siemens Damacanalı Su Sebili en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Kağıthane Hamidiye imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesi, 6838 ada, 1 parselin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beko’dan buzdolabı ve su sebili alana 1.000 TL indirim! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Beyaz eşyanın sevilen adresi Beko, yeni kampanyasını duyurdu. Sizde Beko’nun yeni kampanyasından yararlanarak tam 1.000 TL indirim fırsatı elde edebilirsiniz? İşte Beko 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Beko’dan buzdolabı ile su sebilini birlikte alan yaşadı! 14 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin en büyük beyaz eşya üreticilerinden Beko Eylül ayındaki fırsatlarını sizler için araştırdık. Ayrıca Beko buzdolabı satın alan müşterilerine su sebili alımında 1000 TL'lik indirim fırsatı sunuyor. Yanında da bir hediye veriyor.

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

Arçelik'ten buzdolabı ile su sebili alımlarına 1.500 lira indirim fırsatı! 9 Haziran 2022 fiyat listesi...

Arçelik buzdolabı ile su sebili alımlarına 1.500 lira indirim fırsatını başlattı. Peki Arçelik cam kapılı buzdolabı ve sebil fiyatları kaç lira? İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Lübnan Hamidiye Sebili Beyrut Haberi

Lübnan Hamidiye Sebili Beyrut

TİKA'dan yapılan açıklamada, Beyrut'taki sebilin restorasyonunun tamamlandığı ve üzerindeki iç savaşın izlerinin silindiği belirtildi.


Hamidiye Sebili'nin restorasyonunun ardından açıklamalarda bulunan TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, TİKA olarak ecdat yadigarı olan tüm eserlerin korunması ve geleceğe taşınması için gerekli çabayı gösterdiklerini belirterek "Lübnan’da bulunan diğer tüm eserlerin restorasyonu için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah yakın zamanda yeni restorasyon projelerine başlayacağız" diye konuştu.


Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'da yaptırılan 115 yıllık sebil, ilk yapım yeri olan ve 1900'lü yıllarda Valilik Konağı olarak bilinen binanın önündeki meydandan 1957 yılında yine II. Abdulhamit Han tarafından yaptırılan Sanayah Parkı'na taşınmıştı.


Bu tarihten sonra çeşme Sanayah Sebili/Çeşmesi olarak da anılmaya başlamıştı. Sebil, şehir merkezinden parka nakledilmesi esnasında da zarar...