18 / 05 / 2024

lübnanlılar türkiyeden nasıl ev alır

lübnanlılar türkiyeden nasıl ev alır

Lübnanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Lübnanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Lübnanlılar Türkiye'den iş yeri alabilir mi? Lübnan vatandaşları Türkiye'den nasıl gayrimenkul sahibi olabilir? İşte yanıtı...

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? 12 soruda akaryakıt fiyatlarının oluşumu!

Son günlerde akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar ve indirimler kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Brent petroldeki değişim ile birlikte benzin ve mazot fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanıyor. Peki, akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor? İşte tüm merak edilenler..

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Oteller bankacıların elinden nasıl kurtulur? Yazlıklardaki balon nasıl indirilir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

lübnanlılar türkiyeden nasıl ev alır Haberi

lübnanlılar türkiyeden nasıl ev alır

Lübnanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Ortadoğu ülkesidir. Başkenti Beyrut'tur. Tarihteki Fenike uygarlığının vatanı Lübnan ve kıyılarıdır. Kuzeyinde ve doğusunda Suriye, güneyinde İsrail yer alır.


Peki Lübnanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Lübnanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Lübnanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Lübnan vatandaşları, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilen milletler arasında yer alıyor. Ancak, farklı şehirlerde de olsa, Lübnan vatandaşlarının Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. 


Peki Lübnanlıların tapu işlemleri nelerdir? Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Lübnan vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Lübnan vatandaşlarının taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem...