04 / 05 / 2024

lüks konut sektörü

lüks konut sektörü

Ahmet Kemal Ersu, lüks inşaat konusunda bir daralma olacağını tahmin etmediklerini vurguluyor. Ersu, "Önemli olan kaliteli ürünü, iyi fiyatlandırma ile müşteriye ulaştırmaktır" diyor.

İnşaat sektörü ekonominin canlanmasında önemli rol oynuyor!

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Esfender Korkmaz bugünkü yazısında Türk inşaat sektörünün şu anki durumunu kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Kentsel dönüşüm İstanbul'da lüks konutun adresini değiştirdi!

Kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul'da yeni premium yaşam alanları doğuyor. Anadolu Yakası'nda Kartal, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Ümraniye'de rezidans projeleri yükselirken, Üsküdar, Beykoz, Çengelköy, Riva'da villa projeleri dikkat çekiyor.

İstanbul'un merkezinde dar ve orta gelirliye konut üretilemiyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da arsa fiyatlarının çok yüksek olduğu için dar ve orta gelirliye yönelik konut üretmenin imkansız olduğuna dikkat çekti.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

lüks konut sektörü Haberi

lüks konut sektörü

İnşaat sektöründeki büyüme bu alanda yatırım yapanların iştahını kabartmaya devam ediyor. Bunlardan biri de geçmişte Bahçelievler ve Güngören'de projeler geliştiren Ahmet Kemal Ersu. Geçtiğimiz yıl Juma ve Cloud7 markalarını yaratarak konut ve otel projeleri geliştirmeye başlayan Juma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Ersu ile konuştuk:


Juma ve Cloud7 markalarını kurarken hedefiniz neydi? 

Geçmişte Avrupa Yakası'nda özellikle Bahçelievler ve Güngören'de yoğunlaşan projelerimizin yanı sıra elimizde bulunan 1 milyon m2'lik arazinin geliştirilme süreçlerinde de bulunduk. Kristal Şehir ve NLogo, en bilinen projelerimiz arasında yer alıyor. İki projede toplam 8 bin bağımsız bölüm var. LivMarmara projesi de Kristal Şehir ve NLogo gibi bizim arsa stokumuz üzerinde geliştirilen bir proje olacak. Biz bu geçmiş tecrübelerimizden gelen tüm birikimimizi 2015 yılından itibaren şehir merkezinde markalı projelerde...