03 / 05 / 2024

Lüks konutun artması

Lüks konutun artması

Düşük ve orta gelir grubunun talebinin daha az değerlendirilmesi, üst düzey gelir grubuna yönelik çok sayıda konut yapılması sonucu arzın bu segment için artması Türk konut sektörü için bir tehdit oluşturuyor.

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Selçuk Üniversitesi'ndeki lüks konutun sırrı çözüldü!

Konya Selçuk Üniversitesi içerisine inşa edilen havuzlu lüks konutun fotoğrafının sosyal medyada sıkça paylaşılması üzerine, Rektör Mustafa Şahin'den açıklama geldi. 

Lüks konut üretimi cazip hale getirilmeli!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisine desteğinin artması için lüks konut üretiminin cazip hale getirilmesi gerekiyor. İCK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru, sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Artella, lüks konutun vazgeçilmezi oldu!

Aslandağ Grubu, Artella Ahşap Kapı Sistemleri markasıyla kapılarını en son teknolojiyi kullanarak tasarlayıp üretiyor. Artella, 2011 yılından bu yana 500’ü aşkın kentsel dönüşüm projesindeki 10 bin lüks konutun vazgeçilmezi oldu. 

Bodrum lüks konutun merkezi oldu!

Birbirinden lüks projelerin merkezi haline gelen Bodrum'da geliştirilen konut yatırımları lüksün de üstüne çıkıyor. FB Gayrimenkul Yatırımları CEO'su Burak Özyiğit, bölgedeki projelerini ve yatırımlarını anlattı.

Londra'da lüks ev fiyatları dibe vurdu!

İngiltere’nin AB’den çıkmaya (Brexit) hazırlanması ve konut sahipleri üzerindeki vergi yükünün artması, Londra’daki lüks konutların fiyatlarında 2008’den bu yanaki en yüksek düşüşe yol açıyor.

Uzun vade ve karşılıksız çek mobilyacıyı üzdü!

Tedarikçilerin vadeleri kısması ve karşılıksız çeklerin artmasından son yıllarda yükselişte olan mobilya sektörü olumsuz etkilendi.

Mert Yıldızhan: Beytepe lüks konutun merkezi olacak!

Başkent Ankara’da lüks konutun yeni çekim merkezi olan Beytepe’de birbiri ardına yükselen konut projeleri, bölgenin kalite anlayışının da artmasını sağlıyor.

İstanbul'da en pahalı lüks konutlar deniz manzaralılar!

İstanbul’da Boğaz manzaralı lüks bir konutun metrekaresi 12 bin Doları görürken, fiyatı deniz manzarasından çok, konutun Boğaz görüp görmemesi belirliyor…

Lüks konut azalıyor orta segment artıyor!

Konut üreticilerinin orta gelirliye yönelmesiyle lüks konutun piyasadaki payı azalmaya başladı. Sektörde 150 ile 250 bin lira fiyat aralığındaki markalı konut arzı günden güne yükseliyor.

Ankara'da lüks konut patlaması!

Lüks konut projelerinde adeta patlama yaşanan Ankara, kişi başına düşen konut alım satım oranlarında da diğer büyükşehirleri geri bıraktı. Türkiye genelinde 2014 yılının son 10 ayında toplam 993 bin 168 konutun satışı gerçekleşti.

Lüks konutun artması inşaat sektör için bir tehdit!

Düşük ve orta gelir grubunun talebinin daha az değerlendirilmesi, üst düzey gelir grubuna yönelik çok sayıda konut yapılması sonucu arzın bu segment için artması Türk konut sektörü için bir tehdit oluşturuyor.

Dündar Yetişener: Türkiye’de 20 milyon konutun yaklaşık 45'i sağlıksız!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye’de ‘yapı yasasının’ son şekline getirilerek acilen yasalaşması gerektiğini belirterek. "Bugün 20 milyonluk konut var, bu konut stoğunun yaklaşık 45'i ruhsatsız ve sağlıksız yapı." dedi...

Lüks konutun artması Haberi

Lüks konutun artması

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO bu alanda çok fazla konut yapıldığını, bunun Türk konut sektörü için tehdit barındırdığını açıkladı. 


Emlak Konut GYO'nun "Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış" raporuna göre bankacılık sektörünün oluşabilecek bir krizde inşaat şirketlerinden kredilerini vadesinden önce kapatmasını isteme olasılığı bir tehdit olarak görülüyor. 


Raporda şu tespitlere yer verildi: Türk konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı yoğun olarak sürüyor. Orta üst ve lüks segmentte ise talebin artarak devam ettiği söylenebilir. 


• Türk inşaat ve konut sektörü büyüyen Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edecek. 

• Fiyatlar konusunda zaman zaman yaşanabilecek dalgalanmalar "çöküş" veya "balon" olarak adlandırılmamak Hangi tip varlık olursa olsun ne daima fiyatı artacak ne de daima düşecektir. 

• Artan vergilerin konut talebini olumsuz etkilemesi, vergiden kaçınmak...