06 / 05 / 2024

maaş geliriyle ev sahibi olunur mu

maaş geliriyle ev sahibi olunur mu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs krizi sonrasında ekonomik toparlanma küresel çapta eşitsiz bir biçimde ilerliyor. Uzmanlara göre zenginle fakir arasındaki makasın iyice açılmasından sonra maaş geliriyle ev sahibi olabilmek eski bir hayal olarak kalabilir.

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL'lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis'te konuşuldu!

10 bin TL'ye yükseltilen emekli maaşı, Meclis gündeminde yer aldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

Kiracılar 15 bin TL'lik maaşlarının yarısını kiraya veriyor, ev sahipleri yatırımlarının karşılığını alamıyor!

Kiracılar fahiş bedellerden mutsuzken, ev sahipleri de yeni yapılan zamlara rağmen aldıkları kiradan memnun değil. Peki bu durum nasıl düzelecek?

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntısı son günlerde de gündemdeki yerini korumakta. Yeni yıl ile maaşlara yapılan zamlar, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. İşte detaylar...

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında kiralık ev fiyatlarına değindi. İşte Aydın'ın o açıklamaları...

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Kaç aylık hane geliriyle ev alınırsa piyasa normaldir?

GYODER Gayrimenkul Zirvesi bu sene 18. kez, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. İşte 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi'nden 15 sonuç! 

maaş geliriyle ev sahibi olunur mu Haberi

maaş geliriyle ev sahibi olunur mu

Gayrimenkul sektörünün iş döngüsünü arttırdığı bilinen bir gerçek. Borsagundem'de yer alan habere göre, herkesin aynı derecede ekonomik toparlanmadan faydalanamadığını belirten K şeklindeki ekonomik toparlanmanın hakim olduğu küresel ekonomiye gayrimenkul piyasasının da eşlik ettiğini görmek bu sebeple çok garip bir tablo değil. Daha az kesin olan şeyse bunun daha geniş çaplı ekonomiler ve piyasalar için ne anlama geldiği.

MarkerWatch’un haberinde ABD merkezli gayrimenkul firması Redfin’in CEO’su Glenn Kelman, “Pandeminin kesinlikle varlıklılar ve yoksullar arasındaki uçurumu genişleten bir şey olduğunu düşünüyorum. İşe ilk başladığımda Amerikan rüyasının orta ve düşük gelirliler arasında ulaşılabilir bir hedef olduğunu gösteren bir anlayış vardı. Ancak bu yıldan sonra artık gayrimenkulün lüks bir varlık olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.

Yeni tip zenginliğin en açık işaretlerinden biri, imkanı olan insanların...