22 / 05 / 2024

madenciler göç ediyor

madenciler göç ediyor

Kömür pazarındaki durgunluk Zonguldaklı kömür üreticisini vurdu. Stokları tamamen dolan özel maden şirketleri, çalışan sayısını neredeyse yarı yarıya düşürdü. Madenciler ise yeni iş olanakları için göç etmeye başladı..

Lüks otelin Karaköy işgali devam ediyor! Görenler isyan etti! Dur diyecek yok mu?

Karaköy’de yurttaşın sahile erişimini kapatan, kıyıya havuz dahi yapan Hong Kong’lu lüks otel zinciri Peninsula yatırımlara devam ediyor. Görenler 'dur diyen yok mu?'' diye isyan etti. İşte ayrıntılar...

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Sahibinden.com ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ Raporuna Göre; otomobil piyasasında reel fiyatlar düşmeye devam ediyor.

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Büyükşehirlerde en çok taşınan ilçeler belli oldu! İşte göç hareketliliğinin nedeni...

Büyükşehirlerde yaşanan göç hareketliliği son iki senenin en yüksek seviyesine çıktı. Peki, insanlar neden büyükşehirlerden göç ediyor? İşte detaylar...

Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! Ticaret Bakanlığı indirim yapan firmaları tek tek açıkladı

Ticaret Bakanlığı indirim kampanyasına katılan firmaların isimlerini sektör ve şehir bilgiis ile internet sitesinde yayımladı. Gıda, tekstil ve beyaz eşyada indirim furyası devam ediyor! 246 firmanın olduğu liste belli oldu...

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 

Küresel piyasalarda ralli devam ediyor! Gözler cuma günü ABD’de olacak!

ABD tahvil ihalelerinde en son 2008 krizi öncesi görülen fiyatlamalar yaşanırken hisse senedi endeksleri önemli global veriler öncesi ralli yapmaya devam ediyor.

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor mu?

Yatırımcılar, borsanın güne nasıl başladığını sorgularken, yükselişin devam edip etmediğini merak ediyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? İstanbul Borsa'da yükseliş devam ediyor mu? İşte detaylar...

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika açıklaması: Depremler doğudan batıya göç ediyor! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Muğla'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, depremlerin doğudan batıya doğru göç ettiğine vurgu yaptı. 

Migros’ta indirim günleri devam ediyor! Patlıcan 19,90 TL, tereyağı 105 TL, siyah zeytin 15 TL...

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden biri olan Migros’ta indirim günleri devam ediyor. Migros’ta Patlıcan 19,90 TL’ye, tereyağı 105 TL’ye, siyah zeytin 15 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta başka hangi ürünler indirime girdi? Sizin için derledik...

Tüp fiyatları cep yakmaya devam ediyor! İşte 15 Mart güncel tüp fiyatları

Tüp fiyatlarının artış göstermesi, özellikle ekonomik olarak zor zamanlarda vatandaşların bütçelerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle, tüketiciler için tüp fiyatlarının düzenli olarak takip ediyor.

madenciler göç ediyor Haberi

madenciler göç ediyor

KÖMÜR pazarındaki durgunluk Zonguldaklı kömür üreticisini vurdu. Stokları tamamen dolan özel maden şirketleri, çalışan sayısını neredeyse yarı yarıya düşürdü. Maden ve Enerji Sanayicileri İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ümit Velioğlu, yılbaşından bu yana işten çıkarılan 2 bin 500 madencinin çalışmak için başka şehirlere göç ettiğini, sektördeki kaybın sanayici ve esnafı da etkilediğini, kentteki istihdam kaybının 10 ayda 8 bine ulaştığını söyledi. 

MESİAD Başkanı Ümit Velioğlu, kentte madencilik ve inşaat sektöründe kriz yaşandığını söyledi. 


Velioğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre 2013 başında 132 bin olan çalışan sayısının, eylül ayı itibariyle 120 bine düştüğünü, bunun yaklaşık 4 binini emekli olanlar oluştururken, 8 bin kişilik bir istihdam kaybının söz konusu olduğunu kaydetti. 


» OTOBÜSLERLE SOMA'YA 


Velioğlu, bunun da 2 bin 500 civarındaki kısmının madencilik sektöründe oluşan kayıp...