06 / 05 / 2024

Mağusa imar 2016

Mağusa imar 2016

Gazimağusa Belediyesi’nin, turizm ve üniversite kenti olan Gazimağusa’da çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi ve planlı gelişimin sağlanması için İmar Planı hazırlanması çalışmalarına başladığı belirtildi.

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Uşak Banaz OSB'de 500 bin metrekareye yapılaşma izni verildi! 

Uşak Banaz'da bulunan organize sanayi bölgesi alanının bir kısmı için yapılaşma ve imar izni verildi. 

İmar barışı mağdurları yeni düzenleme bekliyor!

Son dönemde yaşadıkları mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen imar barışı mağdurları umutlu bekleyişlerine devam ediyor...

Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'daki imar mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde başlatılan imar uygulamasıyla mağdur olduğunu iddia eden bir grup mülk sahibiyle bir araya geldi.

İmar barışı mağdurları ne olacak?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı mağdurları ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Mağusa imar 2016 Haberi

Mağusa imar 2016


55/1989 sayılı İmar Yasası uyarınca Şehir Planlama Dairesi önderliğinde, Gazimağusa Belediyesi‘nin katılımıyla oluşturulan ortak çalışma ekibi tarafından yürütülen ve ilgili kurumlar ve halkın aktif katılımıyla da pekiştirilecek çalışmalar sonucunda Gazimağusa’nın imar geleceği, kurallara bağlı olarak planlı bir şekilde şekillendirilecek.


Gazimağusa Belediyesi’nin açıklamasına göre, öncelikli olarak halkın görüşlerinin alınması  için Anıt Çemberi, Mağusa içi Lala Mustafa Paşa Cami Önü, Maraş - Kombos Meydanı, İsmet İnönü Caddesi - Salamis Yolu - MGA Binası Yanı, İsmet İnönü Caddesi - Salamis Yolu - Coffeemania yanı olmak üzere 5 noktaya “İmar Planı öneri kutuları” yerleştirildi.


Gazimağusalılar yaşadıkları çevreye ilişkin imar şikayetlerini, planlamaya yönelik beklentilerini ve görüşlerini 21 Aralık’a kadar bu kutularla zarflı bir şekilde atılarak Gazimağusa Belediyesi’ne ulaştırabilecek.

Arter: Şehrimizin geleceğini sağlıklı şekilde planlayacağız

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail...