28 / 04 / 2024

mahir ulutaş izmir metrosu

mahir ulutaş izmir metrosu

İzmir Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mahir Ulutaş, Soma faciasına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Ulutaş, Çankaya-Konak arasındaki tünelin sıcaklık algılama sistemi yok, İzmir Metrosu'nda önlem alınmalı dedi

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektriğe yakın zamanda zam beklediğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

Mahir Anli Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Mahir Anli Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Ve Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Anli tarafından kuruldu.

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Kara tarafından kuruldu.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Mahir Orak: Tasarruf finansman sektörü itibar kazandı!

Yaşanan son gelişmelerle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 21 şirketin intibak taleplerinin reddi için karar verdi. Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Mahir Orak: Tasarruf Finansının yasal düzenleme sürecinde öncü rol oynadık!

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yasal düzenlemeyle ilgili önemli açıklamalar yapan Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, sektörün geleceğine yönelik görüşlerini paylaştı.

mahir ulutaş izmir metrosu Haberi

mahir ulutaş izmir metrosu


İzmir Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mahir Ulutaş, Soma faciasına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Sadece madenler konusunda değil, insan yoğunluğunun fazla olduğu metro, tüneller, alışveriş merkezleri gibi alanlarda da can güvenliği konusunda önlemler alınması gerektiğini ifade eden Ulutaş, bunun denetiminin ise kamu kurumları tarafından yapılabileceğini belirtti. İzmir Metrosu konusundaki eksikliklere dikkat çeken Ulutaş, "Bazı kısımlarında istasyonları birbirine bağlayan tünellerde sıcaklık algılama ve erken uyarı sisteminde eksiklikler var" dedi.


Önemli eksikler var

Soma faciası sonrasında insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde acil önlemler alınması konusunda çağrıda bulunan Ulutaş, "İnsan sirkülasyonunun hızlı olduğu bölgelerin mevzuata uygun şekilde inşa edilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Kurulan tüm sistemlerin de düzenli olarak denetlenmesi çok önemli. Ülkemizde maalesef denetim konusunda büyük bir eksiklik var. Çankaya-Konak...