04 / 05 / 2024

mal ayrılığında aile konutu şerhi

mal ayrılığında aile konutu şerhi

Resmi olarak evli çiftlerin hayatlarını sürdürdükleri konutları "aile konutu" olarak ifade ediliyor. Eşlerin boşanması halinde aile konutuna ne olacak? İşte mal ayrılığı rejiminde aile konutu esasları...

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış!

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış. Söz konusu planın iki üç senede bitmesi planlanmış.

1952 yılında arsa kavgası 2 cana mal olmuş! Baba ve oğul arsa kurbanı oldu! 

Arsa kavgaları geçmişte de sık sık gündeme gelmiş. Her dönemde karşımıza çıkan arsa kavgalarından biri de 1952 yılında yaşanmış. Bilecik'te yaşanan arsa kavgası sonrası iki kişi öldürülmüş. İşte ayrıntılar...

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri zammı Ekim ayının kaçında yatacak? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu için ayrılan saha dar geliyor!

1939 yılında İstanbul Belediyesi'nin Dolmabahçe'de Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yerde yapmayı düşündüğü stadyuma ayrılan saha dar geliyormuş. Gazhaneden bir miktar arazinin stad için alınması gündeme gelmiş.

2005 yılında My World 350 milyon dolara mal olacak!

2005 yılında Emlak GYO ile Ağaoğlu'nun Ataşehir'de 300 bin metrekare alan üzerinde inşa edeceği My World, 350 milyon dolara mal olacakmış. Sitedeki daireler 150 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacakmış.

2005 yılında Pelican Hill 750 milyon dolara mal olacak!

2005 yılında Kameroğlu, Keleşoğlu ve Gül İnşaat şirketlerinin ortak girişimi olan KKG İnşaat'ın Hadımköy'de inşa edeceği 520 villalık projesi Pelican Hill 750 milyon dolara mal olacakmış.

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?

2000 yılında Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş!

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

1999 yılında Boğaz'da dev radar kuleleri yükselecekmiş!

1999 yılında Boğazlar'dan güvenli geçişin sağlanması için Boğaz'da ''radarlı dev kuleler'' yükselecekmiş. Her biri 4 milyon dolara (1 trilyon 736 milyar lira) mal olacak kule, 7 ayrı bölgede yükselecekmiş.

mal ayrılığında aile konutu şerhi Haberi

mal ayrılığında aile konutu şerhi

Mal ayrılığı rejiminde aile konutu!

Aile konutu, resmi olarak evli çiftlerin hayatlarını sürdürdükleri konutlar olarak ifade ediliyor. Tapu belgesine aile konutu şerhi, eşlerden birinin istemi ile konulabiliyor.


Peki evliliğin iptali; eşlerin boşanması gibi sebepler halinde aile konutuna ne olacak? Aile konutu şerhi nasıl kalkacak? Aile konutu kimin olacak?


Medeni Kanunda yer alan esaslara göre herkesin malı kendisine ait oluyor. Kanunun 242. maddesi gereğince; malikin istediği gibi, tasarruf, yönetim ve yararlanma hakkı bulunuyor. 


(İstisna olarak aile konutuyla ilgili, evin geçimine katkı ve ailenin geleceğinin korunması yönünden, kanundan doğan bazı sınırlamalar vardır.)


Edinilmiş mallara katılma rejiminde, eşler evliliğin devamı sürecinde hisseli gayrimenkuller almış ise; Eşlerden biri, bu hisseli gayrimenkullerdeki hissesini üçüncü kişilere satması için, diğer eşin rızasını alması gerekiyor. Diğer eş bu satışa rıza vermezse, hisse...