28 / 04 / 2024

Malatya Arena inşaarı devam ediyor mu

Malatya Arena inşaarı devam ediyor mu

Malatya Arena Stadı’nda işler yeniden durma noktasına geldi. İnşaatın yapımını sürdüren firma aylar önce iflas erteleme talebinde bulunmuş ve az sayıdaki taşeron işçiyle Malatya Arena’daki çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde yıkılan konutlar ve imar izinleri ile ilgili konuştu. İşte Mehmet Çınar'ın o açıklamaları...

Malatyalılara müjde! Yapımı tamamlanan deprem konutları teslimata hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'da inşaat çalışmaları tamamlanan afet konutlarının 15 güne kadar hak sahiplerine teslim edilebileceği bildirildi.

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.

Prof. Naci Görür'den Malatya için kritik deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın ciddi bir deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 

Elazığ ve Malatya'da 8 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Afet Risk Azaltma 8. Bakanlar Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de meydana gelen deprem sonrasında Elazığ ve Malatya'da inşa edilen 8 bin deprem konutunun teslim edildiğini dile getirdi. 

Veli Ağbaba: Malatya'da 517 deprem konutu teslim edildi!

CHP Gеnеl Başkan Yardımcısı  Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulunda  Malatya'da inşa edilen deprem konutları hakkında açıklama yaptı. 

Malatya için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ili Battalgazi ve Kale ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elazığ ve Malatya'ya 5 milyon TL daha kaynak aktarılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Elazığ ve Malatya için şu ana kadar 8 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyledi.

Elazığ ve Malatya için 87 milyon TL yardım toplandı!

Elazığ ve Malatya depreminden etkilenen vatandaşlar için açılan yardım kampanyasında 87 milyon TL yardım toplandı.

Malatya'da inşaat malzemeleri çalan 2 şüpheli yakalandı!

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinin yaptığı çalışmalar sonucunda, farklı tarih ve mahallelerde inşaatlar ve iş yerlerinden 19 hırsızlık olayının aynı kişiler tarafından yapıldığı belirlendi.

Darna İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım İnşaar Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Darna İstanbul Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım İnşaar Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Faris Khalid Elamin Mohamed ve Mohammad Shokeir tarafından kuruldu. 

Malatya Arena inşaarı devam ediyor mu Haberi

Malatya Arena inşaarı devam ediyor mu

Malatyalıların bitmesini 4 gözle beklediği Malatya Arena Stadı’nda işler yeniden durma noktasına geldi.

İnşaatın yapımını sürdüren firma aylar önce iflas erteleme talebinde bulunmuş ve az sayıdaki taşeron işçiyle Malatya Arena’daki çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti.

Statta çalışmalar yeniden durma noktasına gelirken, şuan şantiyede yalnızca demir işi yapan elemanların bulunduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye FİFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında TOKİ tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı’nın kaba inşaatı tamamlanmış durumda.

Malatya’da yapımı süren Malatya Arena Stadı’nın teslim edilme tarihinin 2016 yılının Ağustos ayı olarak açıklanmasına rağmen, çalışmaların bu hızla gitmesi halinde yeni stadın en iyi ihtimalle 2017 yılı başında teslim edileceği öngörülüyor.

İnşası Malatya Arena Stadı ile aynı yıl başlayan statlar birer ikişer hizmete sunulurken, Malatya’ya...