25 / 08 / 2024

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın: "Müzede, çobanların geçmişten bugüne kadar kullandıkları kavaldan yemek yedikleri kaplara kadar bütün malzemeler sergilenecek" dedi.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

Kırmızı etteki kriz büyüyor! Yakında 350 TL’den 480 TL’ye fırlayacak!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, turizm sezonunun yaklaşması sebebiyle sektörün çıkmaza girdiğini ifade ederek “Fiyatlar orantısız yükselecek” şeklinde uyarı yaptı.

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Elite Props Emlak Pazarlama Ve Damışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elite Props Emlak Pazarlama Ve Damışmanlık Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Husseın ABD A.H. Al-Khalıdı tarafından kuruldu.

Akıllı gözlük Nreal Air ile küçük ekranlar TV kadar olacak! 29 Eylül 2022 fiyat listesi

ABD merkezli Nreal markası, iPhone, İpad ve Mac cihazlarının ekranını zahmetsizce yansıtabileceğiniz bir arttırılmış gerçeklik (AR) gözlüğün tanıtımını yaptı. Bu gözlük sayesinde küçük ekranları dev boyutlarda görebilme imkanına sahip olabileceksiniz.  

Kırmızı et ve süte zam yolda!

Et,  süt ve süt ürünlerine zam yolda. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt ürünlerine yeniden zam geleceğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı inşaat yaptıracak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya'da arsa karşılığı inşaat yaptıracak. İşte detaylar...

Malatya Büyükşehir Belediyesi 14 adet arsa ve dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya'da yer alan 14 adet arsa ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 26 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Haberi

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Malatya'da "Çoban Müzesi" kurulması planlanıyor. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün çok önemli olduğunu söyledi.


Türkiye'nin geleceğinin meracılıkta olduğunu belirten Akın, çobanları mera hayvancılığının olmazsa olmazı olarak gördüklerini ifade ederek, "Anadolu insanı, asırlardır çobanlık kültürünü en iyi bilen, yaşayan önemli bir toplumudur. Bizler de geçmiş ve gelecek kuşaklarımız arasında bir bağ kurma, bir bilgi geçişi sağlama adına Çoban Müzesi projesiyle yola çıktık. Müzede, çobanların geçmişten bugüne kadar kullandıkları kavaldan yemek yedikleri kaplara kadar bütün malzemeler sergilenecek" diye konuştu. 


Projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Akın, kurulacak "Çoban Müzesi"nin Türkiye'de ilk olacağını belirtti.


Akın, projeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi Güzel...